Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Commerce: Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

The document Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce is a part of the Commerce Course DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy.
All you need of Commerce at this link: Commerce

Page No 9.59:
Ques 1: Enter the following transactions in the Journal of Manohar Lal & Sons.:
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans: 

Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Ques 2: Enter the following transactions in the Journal of M/s Tripathi Bros.:-
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans: 

Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Ques 3: Enter the following transactions in the Journal of Sahil Bros.:
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans: 
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Page No 9.60:
Ques 4: Enter the following transactions in the Journal of Ganesh Bros.:-
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans:
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Ques 5: Pass Journal entries in the books of Hari Shankar & Co. from the following:
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans:
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Ques 6: Enter the following transaction in the Journal of Marutinandan Stores:
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans: 

Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Page No 9.61:
Ques 7: Pass Journal Entries for the following transactions:
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans:
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Ques 8: Give Journal Entries for the following transactions in the books of Raja Ram & Co.:
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans: 
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Ques 9: Journalise the following transactions:
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans:
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Working Notes:
1. Amount of goods sold would be Rs 68,000 (80,000 - 15% of 80,000) and cash discount would be Rs 2,040, it would be calculated on amount received Rs 51,000 i.e., 75% of Rs 68,000.
2. Amount of goods purchased would be Rs 54,000 (60,000 - 10% of 60,000) and cash discount would be Rs 1,620, it would be calculated on amount paid Rs 32,400 i.e., 60% of Rs 54,000

Ques 10: Pass journal entries for the following:

Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans:
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Question 11:
Journalise the following transactions in the books of Dixit & Sons. :
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
ANSWER:
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Note: There is a misprint in the book, the amount of cash discount for the entry dated Mar 26 should be 3,150 (not 2,150).

The document Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce is a part of the Commerce Course DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy.
All you need of Commerce at this link: Commerce

Related Searches

Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

,

Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

,

Free

,

shortcuts and tricks

,

ppt

,

MCQs

,

Books of Original Entry- Journal (Part - 1) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

,

practice quizzes

,

Exam

,

Important questions

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Viva Questions

,

past year papers

,

study material

,

Extra Questions

,

pdf

,

Objective type Questions

,

video lectures

,

Sample Paper

,

Summary

,

mock tests for examination

,

Semester Notes

;