General Knowledge Notes - UPSC

UPSC: General Knowledge Notes - UPSC

The document General Knowledge Notes - UPSC is a part of UPSC category.
All you need of UPSC at this link: UPSC
1. Who is the first woman from India to climb Mount Everest?

Ans- Bachendri Pal

2. Who were the first men in history to climb Mount Everest?

Ans-- Tenzing Norgay and Edmund Hillary

3. Who climbed the Everest twice ?
Ans -- Santosh Singh


4. Who is the first person to go to space from India? 

Ans -- Rakesh Sharma

5. First person to walk on moon?
Ans-- Neil Armstrong

6. Which religion did Ashok adopted?
Ans --Buddhism

7. Who is known as google boy?
Ans -- Kautilya Pandit


8.First Mughal Emperor?
Ans --Babar

9. Who made 'Satya Sodhak Samaj'?
Ans -Jyotibai Phule

10.When does the february has 28 days?
Ans - Leap year(occurs after every 4 years)

11.  Central Drug Research Institute is located in?
Ans - Lucknow

12. Who was first prime minister of Bangladesh?
Ans - Mujiburr Rehman.

13 National congress party ruled for 
Ans - About 64 yers

14. First party to win election with full majority?
Ans -Bhartiya Janata Party


15 .Name the highest waterfall in world ?
Ans - Angel falls 


16. Angel falls are situated in?
Ans- Venezuela

17. First Aeroplane was made by?
Ans -Wilber and orvil Wright

18. First Indian governor of Independant India?
Ans - Chakrawathy Rajgopalachari.

19. First woman to go in space from India?
Ans -Kalpana chawla

20 .Kalpana chawla died in shuttle?
Ans- Columbia


The document General Knowledge Notes - UPSC is a part of UPSC category.
All you need of UPSC at this link: UPSC

How to Prepare for UPSC

Read our guide to prepare for UPSC which is created by Toppers & the best Teachers

Download free EduRev App

Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!

Related Searches

Objective type Questions

,

Free

,

mock tests for examination

,

Summary

,

General Knowledge Notes - UPSC

,

study material

,

General Knowledge Notes - UPSC

,

Exam

,

Viva Questions

,

Extra Questions

,

shortcuts and tricks

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Sample Paper

,

Important questions

,

ppt

,

pdf

,

video lectures

,

MCQs

,

General Knowledge Notes - UPSC

,

Semester Notes

,

past year papers

,

practice quizzes

;