General knowledge l : NEET Notes | EduRev

Created by: Awantika Gupta

NEET : General knowledge l : NEET Notes | EduRev

The document General knowledge l : NEET Notes | EduRev is a part of NEET category.
All you need of NEET at this link: NEET

Q1.In which state will polythene be completely prohibited from 31st July 2018?
Ans-Uttarakhand
Q2.Who is the Union Food Minister?
Ans-Ram Vilas Paswan
Q3.According to Forbes’ report, who has topped the ‘World’s highest-paid
Athletes 2018’ list?
Ans-Mayweather
Q4.Which country has temporarily banned processed and frozen fruit and
vegetable imports from Kerala admit concerns over Nipah virus outbreak?
Ans-Saudi Arabia
Q5.Which article of the constitution provides for the establishment of National
Commission for the SCs and STs?
Ans-338
Q6.What is the theme of World Environment Day 2018?
Ans-Beat Plastic Pollution
Q7.Which state has launched a Rs 5 lakh life insurance scheme for the benefit of
farmers in the state?
Ans-Telangana
Q8.What is India’s rank in the world childhood index 2018?
Ans-113
Q9.Who is the queen of the Kindom of Netherlands?
Ans-Queen Maxima
Q10.Which team has won the Indian Premier League in 2018?
Ans-Chennai Super Kings
Q11.How many valleys have been discovered by scientists at Deep Beneath the
Western Antarctic ice region?
Ans-3
Q12.Which actor launched an advertisement campaign in New Delhi to promote
twin pit toilet technology?
Ans-Akshay Kumar
Q13.Who has been appointed as the 1st chief financial officer of the Reserve Bank
of India?
Ans-Sudha Balakrishnan
Q14.Which state government has launched the ‘Prakritik Kheti Khushhaal Kisaan
Yojana’?
Ans-Himachal Pradesh
Q15.In which city is India’s 1st IT hub in China located?
Ans-Dalian
Q16.Who has been appointed as the Governor of Odisha?
Ans-Ganeshi lal
Q17.Which is the 1st Indian company to achieve Rs 7 lakh crore market
capitalization?
Ans-Tata Consultancy Services
Q18.How many have Landing Craft Utility vessels been commissioned into the
Indian Navy?
Ans-4
Q19.Who is the chairman of the Central Board of Direct Taxes?
Ans-Sushil Chandra
Q20.Which is India’s 1st highway to be lit by solar power?
Ans-Eastern Peripheral Expressway
Q21.India’s 1st 14 lane highway connects which two cities?
Ans-Delhi-Meerut
Q22.Which state government had launched ‘Saubhagya Yojana’, aimed at
providing electricity to all the villages across the state?
Ans-Jharkhand
Q23.Which state government launched a special police force to safeguard tourists?
Ans-Puducherry
Q24.Under Pradhan Mantri Swasthya Suraksha Yojana, the central Government
has decided to set up an All India Institutes of Medical Sciences (AIIMS) in which
state?
Ans-Himachal Pradesh
Q25.Who was appointed the Deputy National Security Adviser (NSA)?
Ans-Rajinder Khanna
Q26.Which is the 1st country in the world to legalize equal pay for men and
women for the same work?
Ans-Iceland
Q27.Who is the 1st person to fly in the space shuttle and walk on the moon?
Ans-John Young
Q28.Which company launched the world’s thinnest laptop?
Ans-Acer
Q29.Who will be awarded the ‘Legion of Honour’ award 2018, at the 42nd
International Kolkata Book Fair?
Ans-Soumitra Chatterjee
Offer running on EduRev: Apply code STAYHOME200 to get INR 200 off on our premium plan EduRev Infinity!

Complete Syllabus of NEET

Content Category

Related Searches

study material

,

Objective type Questions

,

Semester Notes

,

video lectures

,

Previous Year Questions with Solutions

,

past year papers

,

MCQs

,

Extra Questions

,

Viva Questions

,

pdf

,

General knowledge l : NEET Notes | EduRev

,

Free

,

ppt

,

Important questions

,

practice quizzes

,

shortcuts and tricks

,

Sample Paper

,

Exam

,

General knowledge l : NEET Notes | EduRev

,

mock tests for examination

,

Summary

,

General knowledge l : NEET Notes | EduRev

;