NCERT Solutions - Hu Tu Tuhu Tu Tu Class 4 Notes | EduRev

EVS for Class 4

Created by: Yashina Kapoor

Class 4 : NCERT Solutions - Hu Tu Tuhu Tu Tu Class 4 Notes | EduRev

The document NCERT Solutions - Hu Tu Tuhu Tu Tu Class 4 Notes | EduRev is a part of the Class 4 Course EVS for Class 4.
All you need of Class 4 at this link: Class 4

Page No 79:

Question 1: When you play Kabaddi, how many players do you have in a team?
Answer: Generally, there are 12 players in each team, 7 players play on the ground at a time while 5 are substitutes.
Disclaimer:
Number of team players can vary according to the format of the game.

Question 2: How many players got out when Shyamala touched the line?
Answer: When Shyamala touched the line, six players got out.

Question 3: Do you have ways to resolve disputes in games?
Answer: Disputes in games can be resolved in the following ways: 1- The referee should properly explain the rules of game if any player violates it while playing. 2- The referee should be attentive and  keep a check on the moves of the players so that disputes can be resolved easily. 3- The players should try to maintain discipline while playing and should follow the rules of the game.


Page No 80:

Question 1: Make a picture in your notebook to show how Shyamala managed to get the entire opposing team ‘out’ in one go.
Answer:
NCERT Solutions - Hu Tu Tuhu Tu Tu Class 4 Notes | EduRev

Question 2: What does it mean to be out in games? When does one gets ‘out’ in Kabaddi?
Answer: When a player loses its turn and cannot play the same game again, he is said to be ‘out’. A player gets ‘out’ in Kabaddi when he/she loses his/her breath while playing game or is caught by the players of the opposite team.

Question 3: In some games it is very important to touch the player. For example in the game of Kho-Kho, you get ‘out’ when someone touches you. You also get your turn by someone’s touch. Name some games in which it is very important to touch the players?
Answer: Kabaddi, blind man’s buff, heads up seven up, red light green light, etc.

Disclaimer : This is a sample answer. There can be several other games as well.


Question 4: In Kabaddi, the entire team was ‘out’, because Shyamala had touched the line. What are some other games in which, the central line is very important?
Answer: The central line is very important in games such as tug-of-war and dog-and-the-bone.

Disclaimer : This is a sample answer. There can be may other games other than the two written above.

Question 5: What are the games in which, besides the players, you have to touch some things or colours?
Answer: Some of the games in which we have to touch some things or colours are:

Lemon race

Grab and tag

What’s the time Mr. Wolf?

Farmer, farmer

Can we touch your golden river?


Page No 83:

Question 1: Have you learnt any game from a coach? Which one?

Answer:

Disclaimer: The purpose of this section is to encourage the students to share their experiences. The answer may vary according to the students’ observations and experiences. It is highly recommended that the students prepare the answer on their own.

Question 2: Do you know of anyone who has learnt any game from a coach?
Answer:
Disclaimer: The purpose of this section is to encourage the students to interact with others. The answer may vary according to the students’ observations and experiences. It is highly recommended that the students prepare the answer on their own.

Share with a friend

Complete Syllabus of Class 4

Dynamic Test

Content Category

Related Searches

Free

,

video lectures

,

Extra Questions

,

Summary

,

Sample Paper

,

past year papers

,

ppt

,

Viva Questions

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Important questions

,

Exam

,

Semester Notes

,

study material

,

pdf

,

MCQs

,

practice quizzes

,

shortcuts and tricks

,

mock tests for examination

,

NCERT Solutions - Hu Tu Tuhu Tu Tu Class 4 Notes | EduRev

,

Objective type Questions

,

NCERT Solutions - Hu Tu Tuhu Tu Tu Class 4 Notes | EduRev

,

NCERT Solutions - Hu Tu Tuhu Tu Tu Class 4 Notes | EduRev

;