Practice Exercise - Comparison of Adjectives Notes | Study English Class 8 - Class 8

Class 8: Practice Exercise - Comparison of Adjectives Notes | Study English Class 8 - Class 8

The document Practice Exercise - Comparison of Adjectives Notes | Study English Class 8 - Class 8 is a part of the Class 8 Course English Class 8.
All you need of Class 8 at this link: Class 8

Supply the proper form of the adjectives given in the brackets. 

1. Delhi is ________ than Chennai. (hot) 

2. This is the ________ of all sums. (difficult) 

3. Mahatma Gandhi was ________ leader of his time. (famous) 

4. Bengaluru is a ________ city. (clean)

5. I am as ________ as my brother. (tall) 

6. Rohan’s writing is ________ . His brother’s writing is ________ than Rohan’s. (bad) 

7. This drawing is ________ than that. (beautiful) 

8. Mt. Everest is the ________ peak of the Himalayas. (high)

 

Answers: 

1. Delhi is ________ than Chennai. (hot)
 Ans.  
hotter

2. This is the ________ of all sums. (difficult)
Ans. most    difficult    

3. Mahatma Gandhi was ________ leader of his time. (famous)
Ans. most famous

4. Bengaluru is a ________ city. (clean)
Ans. clean

5. I am as ________ as my brother. (tall)
Ans. tall

6. Rohan’s writing is ________ . His brother’s writing is ________ than Rohan’s. (bad)
Ans. bad, worse

7. This drawing is ________ than that. (beautiful)
Ans. more beautiful

8. Mt. Everest is the ________ peak of the Himalayas. (high)
Ans. highest

The document Practice Exercise - Comparison of Adjectives Notes | Study English Class 8 - Class 8 is a part of the Class 8 Course English Class 8.
All you need of Class 8 at this link: Class 8
32 videos|316 docs|81 tests

Download free EduRev App

Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!

Related Searches

mock tests for examination

,

Semester Notes

,

practice quizzes

,

Important questions

,

Practice Exercise - Comparison of Adjectives Notes | Study English Class 8 - Class 8

,

Extra Questions

,

shortcuts and tricks

,

Previous Year Questions with Solutions

,

past year papers

,

Practice Exercise - Comparison of Adjectives Notes | Study English Class 8 - Class 8

,

ppt

,

study material

,

pdf

,

Exam

,

video lectures

,

Viva Questions

,

MCQs

,

Objective type Questions

,

Free

,

Practice Exercise - Comparison of Adjectives Notes | Study English Class 8 - Class 8

,

Summary

,

Sample Paper

;