Class 9  >  English Class 9  >  Short & Long Question Answer - The Happy Prince

Short & Long Question Answer - The Happy Prince Notes | Study English Class 9 - Class 9

Document Description: Short & Long Question Answer - The Happy Prince for Class 9 2022 is part of English Class 9 preparation. The notes and questions for Short & Long Question Answer - The Happy Prince have been prepared according to the Class 9 exam syllabus. Information about Short & Long Question Answer - The Happy Prince covers topics like and Short & Long Question Answer - The Happy Prince Example, for Class 9 2022 Exam. Find important definitions, questions, notes, meanings, examples, exercises and tests below for Short & Long Question Answer - The Happy Prince.

Introduction of Short & Long Question Answer - The Happy Prince in English is available as part of our English Class 9 for Class 9 & Short & Long Question Answer - The Happy Prince in Hindi for English Class 9 course. Download more important topics related with notes, lectures and mock test series for Class 9 Exam by signing up for free. Class 9: Short & Long Question Answer - The Happy Prince Notes | Study English Class 9 - Class 9
1 Crore+ students have signed up on EduRev. Have you?

Short Answer Questions 

Ques 1: Why did the Swallow cry when the Happy Prince asked him to pluck out one of the sapphires ?
Ans: The swallow cried when the Prince asked him to pluck out one of the sapphires because the Prince would go blind. The Prince himself suffered too much so as to help the poor and needy people.
Ques 2: Where was the swallo going ? Why did he decide not go there ?
Ans: The little swallow was going to Egypt to join his friends. The happy Prince looked so sad that the swallow decided to stay back and be his messenger. The swallow died helping the happy Prince in the service of poor people.
Ques 3: What were the drops of the rain actully ? Why did they fall ?
Ans: The drops of rain were actually the Happy Prince’s tears. The Happy prince was sad and moved by the widespread poverty and misery. He had always seen happiness around him. He could not fathom that people were sick and crying because of the misery around them.
Ques 4: Describe the statue of the Happy Prince as described in the beginning of the story ?
Ans: At the beginning of the story the statue was fixed on a tall column, full of thin leaves of gold on the body, and had two sapphires for eyes. It had a large red ruby fixed on the hilt of the sword.
Ques 5: How did the Happy Prince help the poor children in the city ? 
Ans: As per the orders of the Happy Prince, the gold leaves and the jewels on his boy were taken out by the swallow and distributed among the poor. Thus, the Happy Prince was able to help the poor children in the city.
Ques 6: In the story “The Happy Prince” what are the two most precious things ? What makes them so precious ?
Ans: The two most precious things were the leaden heart of the Happy Prince and the dead swallow. The former wept for the poor and helped them by giving sapphires, gold leave and ruby. While the latter helped the prince in his noble cause and sacrificed her life while staying with him.
Ques 7: How did the Happy Prince help the seamstress ? 
Ans: The Happy Prince asked the swallow to take the ruby out of his sword, where it was hidden and give it to the seamstress, whose son was lying on the bed with fever. The swallow took the ruby and placed it on the table.
Ques 8: How did the prince and the swallow enable the playwright to finish his work ?
Ans: The playwright was very poor. He could not buy food and firewood. It was difficult for him to write a play without food and firewood. The Prince took pity on him and decided to help him by sending the sapphires with the help of the swallow.
Ques 9: What were the drops of the rain actually ? Why did they fall ?
Ans: The drops of rain were actually tears of the Happy Prince because he was weeping on seeing the misery and suffering of the people.
Ques 10: Why was the “Happy Prince” not really happy ?
Ans: When the ‘Happy Prince’ was alive, he did not know what tears and sorrow were. After his death, he could see the ugliness and misery of the city. Therefore, he weeps and is not really happy.
Ques 11: Why did the swallow not leave the prince and go to Egypt ? 
Ans: The Happy Prince looked so sad that the little swallow felt sorry for him. He agreed to stay with him for one night and be his messenger. He picked out the great ruby from the prince’s sword and flew away to deliver it to the poor woman.
Ques 12: What is the moral of the story The Happy Prince ? 
Ans: The moral of the story is that we must help the poor and the needy. The prince set an example of this by giving his jewels to the poor. The swallow also proved to be a great example of love and sacrifice.
Ques 13: What happened when the little swallow was getting ready to sleep ?
Ans: When the little swallow was getting ready to sleep a large drop of water fell on him. It was the Prince crying on seeing the misery and suffering of the people.
Ques 14: What did the Happy Prince ask the swallow to do for helping the young man in the garret ?
Ans: The Happy Prince ordered the swallow to pluck one of his eyes which were made of sapphire and take it to the man living in the garret who was very poor and could not write with an empty stomach.

Long Answer Type Questions

Ques 1: How did the little swallow carry out the wishes of the Happy Prince ?
Ans: The swallow wanted to go to Egypt just like his friends who had already gone there. He had rested at the base of the statue of the Happy Prince for just a night. He postponed his trip as he had to carry a ruby to the needy playwright and another to the seamstress. When the Happy Prince gave the sapphire from his eye to the match girl he became blind. So the swallow decided to stay there and help the needy just like the prince. The swallow died carrying out the wishes of the Happy Prince in the service of the needy. 

The document Short & Long Question Answer - The Happy Prince Notes | Study English Class 9 - Class 9 is a part of the Class 9 Course English Class 9.
All you need of Class 9 at this link: Class 9

Related Searches

Important questions

,

study material

,

Extra Questions

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Viva Questions

,

ppt

,

Short & Long Question Answer - The Happy Prince Notes | Study English Class 9 - Class 9

,

practice quizzes

,

past year papers

,

MCQs

,

Objective type Questions

,

Exam

,

Short & Long Question Answer - The Happy Prince Notes | Study English Class 9 - Class 9

,

pdf

,

Summary

,

Short & Long Question Answer - The Happy Prince Notes | Study English Class 9 - Class 9

,

Semester Notes

,

shortcuts and tricks

,

mock tests for examination

,

Sample Paper

,

Free

,

video lectures

;