Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev

TS Grewal Solutions - Class 11 Accountancy

Created by: Nipun Tuteja

Commerce : Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev

The document Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev is a part of the Commerce Course TS Grewal Solutions - Class 11 Accountancy.
All you need of Commerce at this link: Commerce

Page No 11.42:

Question 1: Record the following transactions in the Purchases Book of Subhash General Stores, Delhi:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
ANSWER:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev


Page No 11.42:

Question 2: Verma Bros. Kolkata carry on business as wholesale cloth dealer. From the following, write up their Purchases Book for January, 2019:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Show the posting from Purchases Book to Ledger accounts also.
ANSWER:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev


Page No 11.43:

Question 3: From the following transactions of Kamal, Guwahati, prepare Purchases Book and post into Ledger:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
ANSWER:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev


Page No 11.43:

Question 4: The following purchases were made by Karam, Kolkata, during the month of April, 2019. Prepare Purchases Book and post into Ledger Accounts:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
ANSWER:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev


Page No 11.43:

Question 5: Prepare Sales Book from the following transactions of Hema Traders, Kolkata dealing in furniture. Open the Ledger Accounts also:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
ANSWER:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev


Page No 11.44:

Question 6: From the following particulars, prepare a Sales Book of M/s. Gyan Prasad & Bros., Delhi, dealers of stationery and post into Ledger Accounts:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
ANSWER:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev


Page No 11.44:

Question 7: From the following particulars, prepare Sales Book of Gupta & Co., Kolkata who deals in furniture:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Show the Posting from Sales Book to Ledger Accounts.
ANSWER:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev


Page No 11.45:

Question 8: Prepare Purchases and Sales Book from the following transactions of Rahul, Bengaluru:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
ANSWER:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev



Page No 11.45:

Question 9: Prepare Purchases Return Book of Aruna Stores, Kolkata from the following transactions and post them into Ledger:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
ANSWER:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev


Page No 11.46:

Question 10: Record the following transactions in the Purchases Return Book of Kamla Stores, Delhi for April, 2019:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
ANSWER:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev


Page No 11.46:

Question 11: Prepare Sales Return Book of Shiv Shankar, Delhi from the following transactions and post them into Ledger:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Answer:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev



Page No 11.46:

Question 12: Enter the following transactions in the Sales Return Book of Raj Computers, Delhi:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Write up the Ledger Accounts.
ANSWER:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev



Page No 11.46:

Question 13: Prepare Returns Inward and Return Outward Books of Manoj, Mumbai from the following transactions and post them into Ledger Accounts:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
ANSWER:
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev
Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev

Offer running on EduRev: Apply code STAYHOME200 to get INR 200 off on our premium plan EduRev Infinity!

Complete Syllabus of Commerce

Dynamic Test

Content Category

Related Searches

Extra Questions

,

Objective type Questions

,

Previous Year Questions with Solutions

,

pdf

,

Exam

,

video lectures

,

MCQs

,

Semester Notes

,

ppt

,

shortcuts and tricks

,

mock tests for examination

,

Sample Paper

,

Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev

,

Summary

,

Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev

,

past year papers

,

Viva Questions

,

Important questions

,

Free

,

Special Purpose Books II- Other Book(Part-1) Commerce Notes | EduRev

,

study material

,

practice quizzes

;