Very Short and Short Answers - Chapter - 3, Three Men in a Boat Notes | Study English Class 9 - Class 9

Class 9: Very Short and Short Answers - Chapter - 3, Three Men in a Boat Notes | Study English Class 9 - Class 9

The document Very Short and Short Answers - Chapter - 3, Three Men in a Boat Notes | Study English Class 9 - Class 9 is a part of the Class 9 Course English Class 9.
All you need of Class 9 at this link: Class 9

Very Short Type Answers

Q.1. Why should you not Jump the red. light?
Ans. We should not jump the red-light because it can cause an accident.

Q.2. Will you throw the wet towel on a bed after taking your bath ? Why! Why not?
Ans. I’ll not throw the wet towel on a bed because it will spoil the bed-sheet.

Q.3. Do you like to get up early in the morning and go out for a walk?
Ans. Yes.

Q.4. Should you prepare a list of things that you want to carry with you when go out for a picnic ? Why/Why not?
Ans. We should prepare a list of things because in that we’ll not forget to carry essential things.

Q.5. What game do you like to play?
Ans. Basketball.

Answer the following questions in short:

Q1. What made writer remind of his uncle Podger?

Ans. Harris was ready to take the burden of everything himself, but put it on the backs of other people. Harris’s this habit made the writer remind of his uncle Podger.

Q2. Why could not all the six people find uncle Podger’s Coat?

Ans. Because Uncle Podger had put the coat on a chair and he himself had been sitting on it.

Q3. What harms happened to the wall and the picture before it was finally hung?

Ans. The picture fell down, its glass broken and uncle Podger cut his finger. The picture was crooked and insecure and the wall around it was in shambles.

Q4. What is Maria’s comment?

Ans. Maria comments that she would not allow her children to stand round and hear such language. She would arrange to go spend a week with her mother while Podger was involved in such work.

Q5. What is same about Harris and Uncle Podger as per Jim?

Ans. Harris shuns doing work rather wants others to do it while he just given them command. The same is with uncle Podger. He employs every member of his family in the minor work of hanging a picture on wall.

Q6. Why didn’t George want Harris to have early morning swim?

Ans. Because after having a morning swim he would feel hungry and would eat more than he ordinarily eats.

Q7. Why did Jim and Harris regret believing George?

Ans. Jim and Harris believed that George knew very well about clothes and washing them. But they regretted for George knew nothing about how to wash clothes.

Q8 . What did Harris ask Jim and George to do ? What was his attitude to the situation?
Ans. Harris asked Jim to get a piece of paper and write down. He asked George to make a grocery catalogue. He seemed eager to take the burden of everything on himself and then put it on the back of others.

Q9. What happened when Uncle wanted to hang a picture wall ?
Ans. Uncle Podger created a lot of commotion in the house. He involved all the members of the family in that task. He commanded every one to help him finish the job.

Q10. Why was the first list discarded?
Ans. The first list prepared by the friends had to be discarded because it was too long.

Q11.What did George suggest ?
Ans. George suggested that they should make a list of things that they could not do without.

Q12. What was Jim’s comment?
Ans. Jim commented  that the boat of life should be light because it would be easier to pull.He meant that a person should possess only those things that were needed in life.

The document Very Short and Short Answers - Chapter - 3, Three Men in a Boat Notes | Study English Class 9 - Class 9 is a part of the Class 9 Course English Class 9.
All you need of Class 9 at this link: Class 9

Related Searches

Sample Paper

,

Three Men in a Boat Notes | Study English Class 9 - Class 9

,

shortcuts and tricks

,

Very Short and Short Answers - Chapter - 3

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Three Men in a Boat Notes | Study English Class 9 - Class 9

,

past year papers

,

practice quizzes

,

MCQs

,

pdf

,

Three Men in a Boat Notes | Study English Class 9 - Class 9

,

Exam

,

study material

,

Free

,

Very Short and Short Answers - Chapter - 3

,

mock tests for examination

,

Extra Questions

,

Semester Notes

,

Summary

,

Important questions

,

video lectures

,

ppt

,

Very Short and Short Answers - Chapter - 3

,

Objective type Questions

,

Viva Questions

;