Class 2  >  Mathematics for Class 2  >  Word Problem: Subtraction - 2

Word Problem: Subtraction - 2 Notes | Study Mathematics for Class 2 - Class 2

Document Description: Word Problem: Subtraction - 2 for Class 2 2022 is part of Subtraction for Mathematics for Class 2 preparation. The notes and questions for Word Problem: Subtraction - 2 have been prepared according to the Class 2 exam syllabus. Information about Word Problem: Subtraction - 2 covers topics like and Word Problem: Subtraction - 2 Example, for Class 2 2022 Exam. Find important definitions, questions, notes, meanings, examples, exercises and tests below for Word Problem: Subtraction - 2.

Introduction of Word Problem: Subtraction - 2 in English is available as part of our Mathematics for Class 2 for Class 2 & Word Problem: Subtraction - 2 in Hindi for Mathematics for Class 2 course. Download more important topics related with Subtraction, notes, lectures and mock test series for Class 2 Exam by signing up for free. Class 2: Word Problem: Subtraction - 2 Notes | Study Mathematics for Class 2 - Class 2
1 Crore+ students have signed up on EduRev. Have you?

Q.1. This school year is about to start. The bookstore was very busy today.
Sandra had $50, and she bought coloring books worth $23. How much money did she have left?
Word Problem: Subtraction - 2 Notes | Study Mathematics for Class 2 - Class 2

50 – 23 = 27
She had $27 left.


Q.2. This school year is about to start. The bookstore was very busy today.
There were 43 comic books and 78 sudoku puzzle books in the bookstore. If 7 of the comic books were sold, how many comic books were left in the bookstore?

43 – 7 = 36
There were 36 comic books left.


Q.3.  Henry accidentally broke his phone. He is going to the gadget store to buy a new one.
There were 76 customers in the gadget store. 63 of them bought an item and the rest of them inquired about different products. How many customers did not buy anything?

76 – 63 = 13
There were 13 customers who did not buy anything.


Q.4. Henry accidentally broke his phone. He is going to the gadget store to buy a new one.
Before the gadget store opened, there were 42 chargers in stock. At the end of the day, the store owner checked, and there were 17 chargers left. How many chargers were sold on that day?
Word Problem: Subtraction - 2 Notes | Study Mathematics for Class 2 - Class 2

42 – 17 = 25
There were 25 chargers sold.


Q.5. Henry accidentally broke his phone. He is going to the gadget store to buy a new one.
Ken had 2 keypad mobile phones. The black phone had 64 keys while his white phone had 21 keys. How many more keys did the black phone have than his white phone?

64 – 21 = 43
The black phone had 43 more keys than the white phone.


Q.6. Mr. Owen’s classroom is the computer lab. All of his students are excited to come to his class.
There are 56 computers in the computer lab. 47 of them are being used by students. Mr. Owen is using one computer for his demo. How many computers are not being used?

56 – 47 – 1 = 8
8 computers are not being used.


Q.7. Mr. Owen’s classroom is the computer lab. All of his students are excited to come to his class.
There are 61 monitors and 53 keyboards in the computer lab. 5 of the monitors are defective. How many monitors are working?
Word Problem: Subtraction - 2 Notes | Study Mathematics for Class 2 - Class 2

61 – 5 = 56
There are 56 working monitors.


Q.8. Mr. Owen’s classroom is the computer lab. All of his students are excited to come to his class.
The school ordered 52 new computer mouses and 12 new computer cameras. The supplier delivered 29 computer mouses and 7 computer cameras. How many computer mouses are needed to complete the order?

52 – 29 = 23
23 computer mouses are needed to complete the order. 


Q.9. The post office was having a busy time as everyone was sending out presents and cards to their loved ones before Christmas.
87 postcards and 76 parcels were received on Tuesday. In the morning, the mail truck took away 24 parcels. In the afternoon, the mail truck took away another 19 parcels. How many parcels are left to in the post office?

76 – 24 – 19 = 33
There were 33 parcels left.


Q.10. The post office was having a busy time as everyone was sending out presents and cards to their loved ones before Christmas.
On Thursday, 70 customers visited the post office. On Friday, there were 6 customers less than the number of customers on Thursday. On Saturday, there were 14 customers less than the number of customers on Friday. How many customers visited the post office on Saturday?

 70 – 6 – 14 = 50
50 customers visited the post office on Saturday.

The document Word Problem: Subtraction - 2 Notes | Study Mathematics for Class 2 - Class 2 is a part of the Class 2 Course Mathematics for Class 2.
All you need of Class 2 at this link: Class 2
5 videos|40 docs|19 tests
Download as PDF

Download free EduRev App

Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!

Related Searches

Semester Notes

,

Word Problem: Subtraction - 2 Notes | Study Mathematics for Class 2 - Class 2

,

Word Problem: Subtraction - 2 Notes | Study Mathematics for Class 2 - Class 2

,

ppt

,

study material

,

mock tests for examination

,

shortcuts and tricks

,

Sample Paper

,

Exam

,

Extra Questions

,

video lectures

,

Important questions

,

Free

,

Summary

,

MCQs

,

Previous Year Questions with Solutions

,

pdf

,

Word Problem: Subtraction - 2 Notes | Study Mathematics for Class 2 - Class 2

,

practice quizzes

,

Objective type Questions

,

Viva Questions

,

past year papers

;