Class 6  >  Mathematics (Maths) Class 6  >  Worksheet Questions: Playing with Numbers- 2

Worksheet Questions: Playing with Numbers- 2 Notes | Study Mathematics (Maths) Class 6 - Class 6

Document Description: Worksheet Questions: Playing with Numbers- 2 for Class 6 2022 is part of Mathematics (Maths) Class 6 preparation. The notes and questions for Worksheet Questions: Playing with Numbers- 2 have been prepared according to the Class 6 exam syllabus. Information about Worksheet Questions: Playing with Numbers- 2 covers topics like and Worksheet Questions: Playing with Numbers- 2 Example, for Class 6 2022 Exam. Find important definitions, questions, notes, meanings, examples, exercises and tests below for Worksheet Questions: Playing with Numbers- 2.

Introduction of Worksheet Questions: Playing with Numbers- 2 in English is available as part of our Mathematics (Maths) Class 6 for Class 6 & Worksheet Questions: Playing with Numbers- 2 in Hindi for Mathematics (Maths) Class 6 course. Download more important topics related with notes, lectures and mock test series for Class 6 Exam by signing up for free. Class 6: Worksheet Questions: Playing with Numbers- 2 Notes | Study Mathematics (Maths) Class 6 - Class 6
1 Crore+ students have signed up on EduRev. Have you?

Ques 1: Fill up the blanks: 
(i) Write all even prime numbers __________.
(ii) Number of factors of 2 are __________.
(iii) Smallest pair of co-prime numbers is __________.
(iv) Smallest twin prime numbers are __________.
(v) The largest 2-digit number which is odd and prime is __________.
Ans: (i) 2
(ii) two (1 and 2)
(iii) (2, 1)
(iv) 3, 5
(v) 97

Ques 2: Find the smallest number which is divisible by 2, 3, 4, and 5. Can we find the largest number which is divisible by 2, 3, 4 and 5?
Ans: 60, No

Ques 3: Write the smallest 3-digit number which is exactly divisible by 6.
Ans: 102

Ques 4: Replace '*' by the smallest possible digit so that the following numbers are divisible by 3 and 9: 
(i) *4129 
(ii) 2*985 
(iii) 987*32 
Ans: (i) 2
(ii) 3
(iii) 7

Ques 5: Write the largest 3-digit number which is divisible by 11.
Ans: 990

Ques 6: Find HCF of 15 m 60 cm and 20 m 16 cm.
Ans: 24 cm

Ques 7: Find the least number which when divided by 25, 40 and 60 leave the remainder 7 in each case.
Ans: 607

Ques 8: Find HCF of 90 and 243. Check if it divides 90 and 243 both.
Ans: HCF = 9, yes

Ques 9: Find LCM of 18 and 15. Check if the LCM so obtained is divisible by 15 as well as 18.
Ans: LCM = 90, yes

Ques 10: Match the following:

(i) HCF of two consecutive numbers
(a) 4
(ii) LCM of two co-prime numbers
(b) 97
(iii) HCF of two consecutive even numbers
(c) 1
(iv) Smallest composite number
(d) 2
(v) Largest 2-digit prime number
(e) product of two numbers

Ans. (i) ↔ (c)
(ii) ↔ (e)
(iii) ↔ (d)
(iv) ↔ (a)
(v) ↔ (b)

The document Worksheet Questions: Playing with Numbers- 2 Notes | Study Mathematics (Maths) Class 6 - Class 6 is a part of the Class 6 Course Mathematics (Maths) Class 6.
All you need of Class 6 at this link: Class 6

Related Searches

Summary

,

Viva Questions

,

shortcuts and tricks

,

Worksheet Questions: Playing with Numbers- 2 Notes | Study Mathematics (Maths) Class 6 - Class 6

,

pdf

,

ppt

,

Important questions

,

study material

,

video lectures

,

Semester Notes

,

Previous Year Questions with Solutions

,

practice quizzes

,

Objective type Questions

,

Extra Questions

,

Exam

,

past year papers

,

Sample Paper

,

Worksheet Questions: Playing with Numbers- 2 Notes | Study Mathematics (Maths) Class 6 - Class 6

,

Worksheet Questions: Playing with Numbers- 2 Notes | Study Mathematics (Maths) Class 6 - Class 6

,

MCQs

,

Free

,

mock tests for examination

;