Worksheet Solution: Operations on Large Numbers

# Worksheet Solution: Operations on Large Numbers Notes | Study Mathematics for Class 5 - Class 5

## Document Description: Worksheet Solution: Operations on Large Numbers for Class 5 2022 is part of Mathematics for Class 5 preparation. The notes and questions for Worksheet Solution: Operations on Large Numbers have been prepared according to the Class 5 exam syllabus. Information about Worksheet Solution: Operations on Large Numbers covers topics like and Worksheet Solution: Operations on Large Numbers Example, for Class 5 2022 Exam. Find important definitions, questions, notes, meanings, examples, exercises and tests below for Worksheet Solution: Operations on Large Numbers.

Introduction of Worksheet Solution: Operations on Large Numbers in English is available as part of our Mathematics for Class 5 for Class 5 & Worksheet Solution: Operations on Large Numbers in Hindi for Mathematics for Class 5 course. Download more important topics related with notes, lectures and mock test series for Class 5 Exam by signing up for free. Class 5: Worksheet Solution: Operations on Large Numbers Notes | Study Mathematics for Class 5 - Class 5
 1 Crore+ students have signed up on EduRev. Have you?

Question 1: Add the following numbers:

• 6,230 and 1,736 = 6230 + 1736 = 7966
• 2,536, 5,384 and 1,207 = 2536 + 5384 + 1207 = 9127

Question 2: Multiply the following numbers:

• 903 by 47 = 42441
• 6,354 by 208 = 1321632
• 4,005 by 192 = 768960

Question 3: Fill in the blanks:

• 0 + 9,573 = 9,573
• 612 × 8 = 8 × 612
• 8,305 × 10 = 83050
• 8,734 × 0 = 0
• 8,572  1,000 gives quotient = 8 and remainder = 572.

Question 4: Find the sum:

• =  79322142

• = 86943488

• = 128263428

• = 3761150

Question 5: Arrange in columns and add:

• 10,93,412; 53,09,426 and 4,01,58,394
• 54,39,724; 4,32,01,582 and 3,91,264
• 6,21,94,351; 37,25,001; 30,05,109 and 1,50,602

Question 6: Replace * by the correct digits:

• = 26156, 435090, 5809877

• = 46376196, 35424627, 2801902

Question 7: A poultry farm produced 18,52,640; 19,25,439 and 20,05,419 eggs in three consecutive Years. Find the total number of eggs produced in the farm?

A poultry farm produced in 1 year = 18,52,640

A poultry farm produced in 2nd year = 19,25,439

A poultry farm produced 3rd year = 20,05,419

The total number of eggs produced in the farm =  18,52,640 + 19,25,439 + 20,05,419

=  5783498

Question 8: The number of tourists who visited Nainital in three successive years were 4,32,694; 53,90,861 and 6,35,418. How man tourists in all visited Nainital in those three years?

The number of tourists who visited Nainital in ist year =  4,32,694

The number of tourists who visited Nainital in 2nd years = 53,90,861

The number of tourists who visited Nainital in 3rd year =  6,35,418

The total no. of  tourists visited Nainital in those three years =  4,32,694+53,90,861+  6,35,418 = 6458973

Question 9: The population of a city is 25,00,054. Out of these, 13,85,768 are males. How man females are there in the city?

Total population of city = 25,00,054

No. of males = 13,85,768

No. of females = 25,00,054 - 13,85,768 = 1114286

Question 10: What must be added to 35,19,472 to get 5,13,72,510?

5,13,72,510 -  35,19,472 = 47853038

47853038 Must be added to  35,19,472 to get  5,13,72,510

Question 11: Using the properties of multiplication, fill in the blanks:

• 65,39,124 × 0 =  0.
• 0 × 8,32,196 = 0
• 7,325 × 5703 = 5,703 × 7,325
• 92,146 × 63,146 = 63,146 × 92146.

Question 12: A farmer produced 397 quintals of rice. He sold it at the rate of `1425 per quintal. How much mone did he get?

Total rice = 397 quintals

Rs. of 1 quintal = Rs. 1425

Total money = 397 x 1425 = 565725

Question 13: The weight of a bag containing wheat is 4 kg 750 g. What is the weight of 1,427 such bags? [1 kg = 1,000 g.]

Weight of 1 bag containing wheat = 4kg 750g = 4.750kg

So, weight of 1427 such bags = 4.75 × 1427

= 6778.25kg

Question 14: Fill in the blanks :

• 35,294 ÷ 1 = 35,294.
• 80,396 ÷ 80,396 = 1.
• 0 ÷ 1,42,603 = 142603.

Question 15: Find the dividend:

• quotient = 271, remainder = 837, divisor = 1,000 = 271837
• quotient = 6,001, remainder = 59, divisor = 1,000 = 600159
• quotient = 6,934, remainder = 2, divisor = 10 = 69342
• quotient = 36,297, remainder = 12, divisor = 1,000 = 3629712

Question 16: If the dividend is 13,16,352 and the quotient is 256, what is the divisor?

Question 17: Simplify:

• 40 – 25 ÷ 5 × 4 + 10
= 40 - {5 × 4} + 10 = 40 - 20 + 10
= 40 - 30 = 10
• 14 ÷  7 + 2 – 1 × 3
= 2 + 2 - 3
= 4 - 3 = 1
• 60 – 90 ÷ 10 + 3 × 5
= 60 - 9 + 15
= 60 - 24 = 36

Question 18: What is the difference of the largest 6-digit number and the smallest 7-digit number?

The greatest 7-digit number is 99,99,999. The smallest 6-digit number is 1,00,000. Their difference is 99,99,999-1,00,000 = 98,99,999.

Question 19: 2,86,938 ÷ 1,000 gives quotient = ______ and remainder = ______.

2,86,938 ÷ 1,000 gives quotient = 286 and remainder = 938

Question 20: What number should be subtracted from 61,579 so that the remainder is divisible by 100?

79 should be subtracted from 61579 to get divisible by 100.

61579 - 79 = 61500 which is divisible by 100

61500/100 = 615

The document Worksheet Solution: Operations on Large Numbers Notes | Study Mathematics for Class 5 - Class 5 is a part of the Class 5 Course Mathematics for Class 5.
All you need of Class 5 at this link: Class 5

## Mathematics for Class 5

12 videos|55 docs|35 tests
 Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF

## Mathematics for Class 5

12 videos|55 docs|35 tests

### Top Courses for Class 5

Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

;