Class 1 Exam  >  Class 1 Notes  >  Mental Maths  >  Worksheet Solutions: Subtraction

Worksheet Solutions: Subtraction | Mental Maths - Class 1 PDF Download

1. Subtract the following

(a)
Worksheet Solutions: Subtraction | Mental Maths - Class 1

Ans: 2413

(b)
Worksheet Solutions: Subtraction | Mental Maths - Class 1

Ans: 4722
(c)
Worksheet Solutions: Subtraction | Mental Maths - Class 1

Ans: 6322
(d)
Worksheet Solutions: Subtraction | Mental Maths - Class 1

Ans: 3021
(e)
Worksheet Solutions: Subtraction | Mental Maths - Class 1

Ans: 60201
(f)
Worksheet Solutions: Subtraction | Mental Maths - Class 1

Ans: 62126

(g)
Worksheet Solutions: Subtraction | Mental Maths - Class 1

Ans: 53216
(h)
Worksheet Solutions: Subtraction | Mental Maths - Class 1

Ans: 80302


Q2: Write in column format and find the difference between the following numbers

(a) 7845 and 4220    
Ans: 3625 

(b) 6402 and 8603
Ans: 2201 

(c) 2232 and 2452
Ans: 220

(d) 76723 and 89945
Ans: 13222 

(e) 87527 and 82210    
Ans: 5317 

(f) 99843 and 82634
Ans: 17209 


Q3: Fill in the empty boxes as appropriate

(a)
Worksheet Solutions: Subtraction | Mental Maths - Class 1

Ans:
Worksheet Solutions: Subtraction | Mental Maths - Class 1

(b)
Worksheet Solutions: Subtraction | Mental Maths - Class 1

Ans:
Worksheet Solutions: Subtraction | Mental Maths - Class 1

(c)
Worksheet Solutions: Subtraction | Mental Maths - Class 1

Ans:
Worksheet Solutions: Subtraction | Mental Maths - Class 1

(d)
Worksheet Solutions: Subtraction | Mental Maths - Class 1

Ans:
Worksheet Solutions: Subtraction | Mental Maths - Class 1


Q4: 9998 − 3782 = __________

(a) 6216
(b) 6316
(c) 6226  
(d) 6261

Ans: (a)

Q5: 54871 − 24601 has which number at thousand digit?
(a) 2
(b) 7
(c) 3
(d) 0

Ans: (d)

Q6: 4272 − 4200 is nearer to ________
(a) 80
(b) 95
(c) 70
(d) None of these

Ans: (c)

Q7: What number should be placed at the position of ‘?’ to make the number sentence true?
7780 < 7795 - ?
(a) 40
(b) 10
(c) 90
(d) None of these

Ans: (b)

Q8: Find the missing number in the following subtraction?

Worksheet Solutions: Subtraction | Mental Maths - Class 1(a) 3
(b) 5
(c) 2
(d) None of these

Ans: (C)

The document Worksheet Solutions: Subtraction | Mental Maths - Class 1 is a part of the Class 1 Course Mental Maths.
All you need of Class 1 at this link: Class 1
30 videos|62 docs|10 tests

Up next

30 videos|62 docs|10 tests
Download as PDF

Up next

Explore Courses for Class 1 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Related Searches

Objective type Questions

,

Sample Paper

,

Viva Questions

,

Summary

,

Extra Questions

,

mock tests for examination

,

study material

,

past year papers

,

shortcuts and tricks

,

Free

,

MCQs

,

practice quizzes

,

Worksheet Solutions: Subtraction | Mental Maths - Class 1

,

video lectures

,

Worksheet Solutions: Subtraction | Mental Maths - Class 1

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Semester Notes

,

Worksheet Solutions: Subtraction | Mental Maths - Class 1

,

Important questions

,

ppt

,

pdf

,

Exam

;