Class 1 Exam  >  Class 1 Notes  >  Mental Maths  >  Worksheet Solutions: Profit & Loss

Worksheet Solutions: Profit & Loss | Mental Maths - Class 1 PDF Download

Q1: The statements prepared to indicate the profit and loss, and financial position of a business are called _______.
(a) Trial balances
(b) Financial statements
(c) Bank reconciliation statements
(d) All of the above
Ans.
(b)

Q2: Expenses related to the sale of goods are shown in the _______.
(a) Trading account
(b) Trading profit and loss account
(c) Balance sheet
(d) Profit and loss account
Ans.
(d)

Q3: Revenue expenditure is recorded in the _______.
(a) Trading account
(b) Profit and loss account
(c) Balance sheet
(d) None of the above
Ans.
(b)

Q4: The profit and loss account reveals the ___________.
(a) Cost of goods sold during a particular period
(b) The financial results of a business during a particular date
(c) The financial position of the business for a period
(d) The financial results of the business for a period
Ans.
(d)

Q5: Profit and loss account is also known as _______.
(a) Statement of earnings
(b) Statement of income
(c) Statement of operations
(d)None of the above
Ans.
(b)

Q6: Net loss in a profit and loss account should be _______ in the balance sheet.
(a) Added to liabilities
(b) Deducted from liabilities
(c) Added to capital
(d) Deducted from capital
Ans.
(d)

Q7: Which of the following are included in the profit and loss account?
(a) Depreciation
(b) Wages and salaries
(c) Freight and carriage on sales
(d) All of the above
Ans.
(d)

Q8: The _________ is a statement that shows the financial status of a company at any given time.
(a) Balance sheet
(b) Trading account
(c) Profit and loss account
(d) Both a and c
Ans.
(d)

Q9: The balance from the profit and loss account is transferred to the ________.
(a) Balance sheet
(b) Trial balance
(c) Cash flow statement
(d) None of the above
Ans.
(a)


Q10: Capital Expenditure is a part of ___________.
(a) Balance sheet
(b) Trading account
(c) Profit and loss account
(d) Trial balance
Ans.
(a)

Q11: Profit and loss account shows the ________.
(a) Profit earned or loss suffered by the business
(b) Total capital employed
(c) Profit and loss through the sale of assets
(d) None of the above
Ans.
(a)

Q12: The credit side of a profit and loss account records _______.
(a) Indirect income
(b) Indirect expenses
(c) Direct income
(d) Direct expenses
Ans.
(a)

Q13: Loss on sale of an old car is debited to the __________.
(a) Car account
(b) Profit and loss account
(c) Depreciation account
(d) None of the above
Ans.
(b)

Q14: Excess of debit in the profit and loss account is known as_______.
(a) Gross loss
(b) Gross profit
(c) Net loss
(d) Net profit
Ans.
(c)

Q15: A company that manufactures cars is preparing its profit and loss account. Under which heading will it include production labour costs?
(a) Cost of sales
(b) Distribution costs
(c) Interest payable and similar charges
(d) Administrative expenses
Ans.
(a)

Q16: The provision for bad debts is created by _______ to the profit and loss account.
(a) Deducting
(b) Adding
(c) Debiting
(d) Crediting
Ans.
(c)

Q17: The term financial statement covers _______.
(a) Balance sheet
(b) Posting
(c) Entry
(d) None of the above
Ans.
(b)


Q18: Which of the following items gets recorded on the credit side of a profit and loss account?
(a) Discount received
(b) Profit on sale of an asset
(c) Dividend on shares
(d) All of the above
Ans.
(d)


Q19: Excess of credit in the profit and loss account is known as_______.
(a) Gross profit
(b) Gross loss
(c) Net profit
(d) Net loss
Ans.
(c)


Q20: Profit and Loss account is prepared for a year by following the _________.
(a) Periodicity concept
(b) Going concern concept
(c) Cost concept
(d) Consistency concept
Ans.
(b)

The document Worksheet Solutions: Profit & Loss | Mental Maths - Class 1 is a part of the Class 1 Course Mental Maths.
All you need of Class 1 at this link: Class 1
30 videos|62 docs|10 tests

Up next

30 videos|62 docs|10 tests
Download as PDF

Up next

Explore Courses for Class 1 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Related Searches

Important questions

,

Sample Paper

,

study material

,

MCQs

,

Free

,

past year papers

,

Semester Notes

,

ppt

,

mock tests for examination

,

Objective type Questions

,

video lectures

,

practice quizzes

,

pdf

,

Extra Questions

,

Worksheet Solutions: Profit & Loss | Mental Maths - Class 1

,

Exam

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Summary

,

Worksheet Solutions: Profit & Loss | Mental Maths - Class 1

,

Viva Questions

,

shortcuts and tricks

,

Worksheet Solutions: Profit & Loss | Mental Maths - Class 1

;