Class 7 Exam  >  Class 7 Notes  >  English An Alien Hand Class 7  >  Practice Questions: A Tiger in the House

Class 7 English An Alien Hand Practice Question Answers - A Tiger in the House

Directions: Read the following questions carefully and choose the correct answer from the given alternatives:
Q1. Which was Timothy’s favourite place in the house?
(a) Drawing room
(b) Bedroom
(c) Kitchen
(d) Cook’s quarters
Ans:
(a)
In the story "A Tiger in the House," Timothy, the tiger cub, loved the drawing room of the house the most. He enjoyed spending time there, playing and exploring the new surroundings.


Q2. At what age Timothy became less friendly?
(a) At the age of six months
(b) At the age of seven months
(c) At the age of four months
(d) Never
Ans:
(a)
As Timothy grew older, he became less friendly and more assertive, particularly when he was about six months old. This change in behavior is common as wild animals mature.


Q3. Who decided to send Timothy to the zoo?
(a) Grandmother
(b) Author
(c) Grandfather
(d) None of these
Ans:
(c)
In the story, it was the grandfather who decided to send Timothy to the zoo. He realized that Timothy had grown too big and could not be kept as a pet in the house anymore.


Q4. Where was the zoo in which Timothy was transferred?
(a) Kanpur
(b) Lucknow
(c) Agra
(d) Delhi
Ans:
(b)
Timothy was transferred to a zoo in Lucknow. The decision to send him to the zoo was made by the grandfather, who believed it would be the best place for the growing tiger cub.


Q5. Who disturbed Timothy while he was licking grandpa’s hands in the cage?
(a) A leopard
(b) Caretaker
(c) A monkey
(d) An elephant
Ans:
(a)
While Timothy was in the cage, a leopard disturbed him while he was licking grandpa's hands. The leopard's sudden appearance caused a commotion in the cage.


Q6. Who told grandpa about the death of Timothy?
(a) Superintendent
(b) Keeper
(c) A gatekeeper
(d) A common man
Ans:
(b)
The keeper at the zoo informed the grandfather about the death of Timothy. The news of Timothy's demise saddened the family deeply.


Q7. What was the name of the tiger cub?
(a) Timothy
(b) Kalua
(c) Chandni
(d) Johny
Ans:
(a)
The name of the tiger cub was Timothy, and he became a beloved member of the family during his time in the house.


Q8. Who discovered the tiger cub?
(a) Cook
(b) Author
(c) Grandfather
(d) Grandmother
Ans:
(c)
In the story, it was the grandfather who discovered the tiger cub. He found Timothy alone and abandoned in the jungle and decided to bring him home.


Q9. Who named the tiger cub?
(a) Author
(b) Grandmother
(c) Grandfather
(d) Cook
Ans:
(b)
The grandmother named the tiger cub Timothy. The name became a part of the tiger's identity throughout the story.


Q10. Who was not a companion of Timothy?
(a) Toto, monkey
(b) Small puppy
(c) An ass
(d) None of these
Ans:
(c)
Throughout the story, Timothy had various companions, including Toto (the monkey) and a small puppy. However, there was no mention of an ass being a companion to Timothy.


Q11. Who became one of the tiger’s favourites?
(a) Cook
(b) Author
(c) Toto
(d) Grandmother
Ans:
(b)
The author, who is also a character in the story, became one of Timothy's favorites during his stay in the house. Timothy formed a special bond with the author.

The document Class 7 English An Alien Hand Practice Question Answers - A Tiger in the House is a part of the Class 7 Course English An Alien Hand Class 7.
All you need of Class 7 at this link: Class 7
7 videos|132 docs|44 tests

Up next

7 videos|132 docs|44 tests
Download as PDF

Up next

Explore Courses for Class 7 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Related Searches

mock tests for examination

,

Sample Paper

,

video lectures

,

shortcuts and tricks

,

past year papers

,

Extra Questions

,

Previous Year Questions with Solutions

,

MCQs

,

Viva Questions

,

Exam

,

Objective type Questions

,

Semester Notes

,

Summary

,

Class 7 English An Alien Hand Practice Question Answers - A Tiger in the House

,

pdf

,

Class 7 English An Alien Hand Practice Question Answers - A Tiger in the House

,

Class 7 English An Alien Hand Practice Question Answers - A Tiger in the House

,

study material

,

Free

,

ppt

,

Important questions

,

practice quizzes

;