Class 7 Exam  >  Class 7 Notes  >  English An Alien Hand Class 7  >  Short Question Answer: Golu Grows A Nose

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Golu Grows A Nose

Q1. Who does Golu meet one day?
Ans:
Golu met a bird named mynah one day. Golu saw her sitting amidst a bush. He questioned her about the dinner of the crocodile. The mynah bird asked her to go to the Limpopo River to get his answer.

Q2. Where did Golu go first after Mynah asked him to visit the Limpopo River?
Ans:
Golu first went back to his home and collected dozens of sugar canes, bananas, and melons. Then he waved goodbye to his family as he was going to start his journey to the great, grassy Limpopo river to meet the crocodile and find out what it eats for dinner.

Q3. Who did Golu find on his way to the Limpopo River?
Ans:
When he was going to the Limpopo River, Golu found a python that was coiled on a tree. Golu asked him whether he had ever seen a crocodile. He did not stop here and continued with his questions like what the crocodile looks like and what eats at dinner.

Q4. How did python react to Golu’s questions?
Ans:
When Golu asked the python his questions about the crocodile, the python reacted in the following manner:

  • Firstly, he uncoiled himself from the tree.
  • After that, he maintained silence and spoke nothing. 

So, Golu simply helped the python in re-coiling around the branch and waved him goodbye.

Q5. How did Golu reach the Limpopo River?
Ans:
The Limpopo river was quite far from Golu’s home. So, he reached there by walking a long way and eating the following things:

  • Sugar canes
  • Bananas 
  • Melons.

This way Golu somehow reached the edge of the great, grassy Limpopo River and on its banks saw a log of wood which was actually a crocodile.

Q6. What did Golu ask the ostrich?
Ans:
Golu, a baby elephant, always had questions in his mind. He asked his aunt ostrich why she did not fly as other birds do.

Q7. What did Golu ask the giraffe?
Ans:
Golu, a baby elephant, always had questions in his mind. He asked his tall uncle giraffe why his skin was so full of spots.

Q8. What did Golu ask the hippopotamus?
Ans:
Golu, a baby elephant, always had questions in his mind. He asked his uncle hippopotamus the reason behind his red eyes.

Q9. What did Golu ask the baboon?
Ans:
Golu had a very weird question for his uncle baboon. He asked him the reason behind melons tasting like melons.

Q10. What do all the animals have to say about Golu’s questions?
Ans:
Golu always had questions in his mind and used to ask those to the other animals. The animals have the following things to say about Golu’s questions:

  • They thought of Golu as a naughty kid.
  • They considered his questions to be very difficult to answer.
The document Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Golu Grows A Nose is a part of the Class 7 Course English An Alien Hand Class 7.
All you need of Class 7 at this link: Class 7
7 videos|132 docs|44 tests

Up next

7 videos|132 docs|44 tests
Download as PDF

Up next

Explore Courses for Class 7 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Related Searches

Viva Questions

,

Important questions

,

mock tests for examination

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Golu Grows A Nose

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Golu Grows A Nose

,

study material

,

Sample Paper

,

MCQs

,

Semester Notes

,

Exam

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Golu Grows A Nose

,

Summary

,

Extra Questions

,

pdf

,

Objective type Questions

,

Previous Year Questions with Solutions

,

video lectures

,

ppt

,

shortcuts and tricks

,

past year papers

,

Free

,

practice quizzes

;