Class 7 Exam  >  Class 7 Notes  >  English An Alien Hand Class 7  >  Short Question Answer: Chandni

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Chandni

Q1. Where did Abbu Khan live?
Ans:
Abbu Khan lived in Almora.

Q2. What were the funny names that he gave to his goats?
Ans:
The funny names that he gave to his goats were Kalua, Moongia, Gujri etc.

Q3. Why was Abbu Khan ‘unlucky’?
Ans:
Abbu Khan was unlucky because his goats pull strings and disappear in hill, where they were hunted by a wolf.

Q4. What was the specific trait of goats of hilly region?
Ans:
Goats in hilly region hate being tied to trees or poles.

Q5. What was the mystery that Abbu Khan could not solve?
Ans:
Abbu Khan wondered why was freedom so important to his goats when it meant struggle, hardship and even death

Q6. Why did he buy a young goat?
Ans:
He bought a young goat because he thought that a young goat would spend longer time with him and would not leave him.

Q7. How do Chandni look like?
Ans:
Chandni was pretty and white as snow with gleamy red eyes. She had a friendly temperament.

Q8. What had stopped Chandni to run across green fields?
Ans:
Chandni was tied with a rope round her neck.

Q9. What was the wish of Chandni that shocked Abbu Khan?
Ans:
Chandni told Abbu Khan that she would like to go to the hills and that revelation shocked him.

Q10. Why did he narrate Kalua’s story again?
Ans:
Abbu Khan wanted to stop Chandni from leaving him so he retold the consequence of Kalus’s dare through his story.

Q11. How did Chandni manage to run away finally?
Ans:
Chandni was put in a small hut but she jumped out of a window.

Q12. What was her feeling after seeing old hills?
Ans:
Chandni felt like a child meeting her parents after years of separation, when she saw old hills.

Q13. Why did she call that day as ‘the happiest day’ of her life?
Ans:
She called it to be her happiest day because she was free from confined place and could feel fresh breeze.

Q14. What did the ‘grunt’ sound scare her?
Ans:
She was scared when she heard the grunt sound as it was a sign of wolf nearby.

Q15. Why did not she run away to Abbu Khan’s hut?
Ans:
She was very scared of seeing wolf but she choose death in an open field better than life in a small hut.

Q16. Who was strong between the wolf and Chandni?
Ans:
The wolf was big and ferocious whereas the goat was small.

Q17. How long did the fight goes on?
Ans:
The fight went on from dusk to dawn.

Q18. Why was the wise old bird claimed differently?
Ans:
The wise old bird claimed that Chandni was the winner because she fought bravely.

Q19. Why did Abbu Khan’s goats want to run away? What happened to them in the hills?
Ans:
Abbu Khan’s goats wanted to run away because goats in hilly regions hate being tied to trees or poles. They love their freedom and his goats were of the best hill breed. In the hills, they get killed by an old wolf who lived in the hills.

Q20. Abbu Khan said, “No more goats in my house ever again.” Then he changed his mind. Why?
Ans:
Abbu Khan changed his mind because he was terribly lonely and simply could. live without his pets. He needed company.

Q21. Why did he buy a young goat?
Ans:
Abbu Khan bought a young goat thinking that it would stay with him much longer.

Q22. Why did Chandani hate the rope round her neck?
Ans:
Chandni hated the rope around her neck as it would not let her go any further. She wanted to run across the green fields towards the hills. However the rope around her neck stopped her from doing so. It restricted her freedom.

Q23. “Now Abbu Khan understood Chandni’s problem”. What was Chandni’s problem?
Ans:
Chandni’s problem was that she was a mountain goat and loved her freedom. She wanted to go to the hills and hated to live with the rope around her neck.

Q24. Why did Chandni refuse to join the group of wild goats?
Ans:
Chandni refused to join the group of wild goats because she wanted to enjoy her new freedom all by herself.

Q25. Who was Abbu Khan?
Ans:
Abbu Khan was an old man, who lived in Almora all alone except for a few goats which he always kept as a put. He loves his goats and feed them the juiciest grass and grains. But all the goats left his one by one, this made him very sad.

Q26. How did Abbu Khan take care of his goats?
Ans:
He loves to put goats. During the day, he would take them out for grazing and talk to them as one talks to their own children. Later at night, he would bring them back to his little hut and put a string round the neck of each goat.

Q27. Why was Abbu Khan a little unlucky?
Ans:
Abbu Khan was a little unlucky in the matter of his goats. Because goats in hilly region hate being tied to tree or poles. They love their freedom so whenever they got the chance, they would run away to the hills.

Q28. Why did Abbu Khan buy a young goat?
Ans:
He thought that a young goat will stay with him much longer. She will soon begin to love him as well as the food he gives her every day. And she will never want to go to the hills like other goats. A young goat will never disappoint him.

Q29. How was the new goat look like?
Ans:
The new goat was very pretty. She was white as snow, and had two little horns on her little head. And she also had a pair of gleaming red eyes.

Q30. Who was Chandni?
Ans:
Chandni was Abbu Khan’s new young goat. She had a friendly temperature, and would listen to Abbu Khan’s tales with a lot of interest and affection. He called her Chandni because it means moonlight.

Q31. Why did Abbu Khan do not want to leave Chandni?
Ans:
Although he had a great love and affection towards his goats. But he did not want them to go to the hills because there was a dangerous old wolf lived in the hills. As the goats run away towards the hills, the wolf kills them and eat them up. Therefore, he did not want Chandni to go to the hills.

Q32. How did Chandni feel when she reached the hills?
Ans:
Chandni felt like a child meeting her parents after many years of separation. She was very happy and went everywhere in the hills. The tall grass rose to embrace here, the flowers were blooming everywhere and the wind sand a song to welcome her.

Q33. Describe the wolf.
Ans:
In the hills, there lived an old and dangerous wolf who used to kill animals and birds, and eat them up. He was big and ferocious type of animal and his eyes shines like burning coals in the darkness of night.

Q34. How do Chandni react when she saw the wolf?
Ans:
Though she was small, but stood firm on her legs, her head slightly bent and horns jutting out. She also stood like a brow soldier ready to fight for a war with a treacherous enemy. She did not give up until the end.

Q35. what happened in the next morning after the fight stop?
Ans:
In the next morning, as the first rays of the sun saw that Chandni was lying on the ground and she was completely soaked in blood. Whereas, the wolf was also very tired and sleepy. Eventually he devour Chandni completely.

Q36. What goats hated being tied to the trees and why?
Ans:
Goats that live in mountains or hilly regions hate being tied to trees or poles.
The goats hasted so because of the following reasons:

  • They loved their freedom more than anything. 
  • Rather than being tied up in a small room, they would prefer to roam or graze around the hills. 
  • That is why whenever they got a chance, they ran away from their owners.


Q37. How would Abbu Khan react when his goats ran away?
Ans:
Abbu Khan had many goats as his pet and he loved them very dearly. So, when he would see the goats being disappeared, he would react in the following manner:

  • Firstly, he would become sad. 
  • He would also try to figure out why the tasty grass and grains and the love that he used to give the goats did not stop them from running away.


Q38. What did he wonder about the goats?
Ans:
Abbu Khan thought of goats as his children but when these ran away he would keep wondering the following things about them:

  • Abbu Khan would think of them as unfortunate goats ruining their own lives by running straight into the jaws of death. 
  • He thought that the goats were mad.
  • But then he would also wonder whether this running away indicated their quest for freedom that meant struggle and death.


Q39. What did Abbu Khan decide one day?
Ans:
After all his goats ran away one by one, Abbu Khan was very sad and took the following decision:

  • He decided that he would not domesticate any more goats in his hut.
  • He also decided to live alone for the rest of his life.
  • However, his decision soon proved to be wrong as he felt very lonely in absence of his pets.


Q40. Did Abbu Khan live alone after he had decided so?
Ans:
Abbu Khan decided to live alone after all his goats fled one by one. But he failed to do so. After a gap of a few days, he bought a young goat and kept it in his house.

Q41. How did Abbu Khan keep his goats?
Ans:
Abbu Khan, an old man, used to pet a lot of goats and kept them in the following manner:

  • He took his goats out for grazing in fields during the day and would chat with them as his own children.  
  • At night he used to bring them back to his residence and put strings around their necks.


Q42. What would Abbu Khan do to his goats at night?
Ans:
Abbu Khan used to talk to his pet goats at night. What he would do with them after that can be elaborated as follows:

  • Firstly, Abbu Khan would put the goats back in his little hut.
  • Then he would tie the strings around their neck so that they could not run away and stay safe during the night. 


Q43. Why was Abbu Khan unlucky in the matter of his goats?
Ans:
Abbu Khan was unlucky in the matter of his pet goats because at night any one of his goats would run away into the hills frequently and then get killed by a wolf.

Q44. How did the goats try to run away?
Ans:
Abbu Khan’s goats had strings tied up around their necks. So, to run away they would apply the following tactics:

  • They would exert pressure on those strings by pulling them. 
  • Lastly, the strings would break or get loosened enough for the goats to run away.


Q45. What thing did goats hate the most?
Ans:
The goats, especially those staying in hills, hated being tied to trees or poles because they loved freedom more than anything.

The document Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Chandni is a part of the Class 7 Course English An Alien Hand Class 7.
All you need of Class 7 at this link: Class 7
7 videos|132 docs|44 tests
7 videos|132 docs|44 tests
Download as PDF
Explore Courses for Class 7 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Download the FREE EduRev App
Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!
Related Searches

Semester Notes

,

shortcuts and tricks

,

pdf

,

Previous Year Questions with Solutions

,

study material

,

mock tests for examination

,

Free

,

Sample Paper

,

past year papers

,

Objective type Questions

,

Summary

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Chandni

,

Exam

,

Extra Questions

,

ppt

,

Important questions

,

MCQs

,

Viva Questions

,

practice quizzes

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Chandni

,

video lectures

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Chandni

;