Class 7 Exam  >  Class 7 Notes  >  English An Alien Hand Class 7  >  Very Short Question Answers: The Tiny Teacher

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - The Tiny Teacher

Q1: Word – Meaning from the given chapter:
(i) Feelers
Ans:
Antenna

(ii) Grubs
Ans:
Larva of an insect

(iii) Barracks
Ans: 
A building that houses soldiers

(iv) Nurseries
Ans:
Child’s room

Q2: What is the common type of ant?
Ans: 
Black and red colour ants are the most common.

Q3: Where do ants live?
Ans: 
Ants live in nests or anthills.

Q4: Which is the smallest hardworking insect?
Ans:
The smallest hardworking insect is an ant.

Q5: Which is the wisest insect?
Ans: 
The smallest insect the ant is the wisest insect.

Q6: Which is the wisest insect?
Ans: 
Ant is the wisest insect.

Q7: Where do the ants live?
Ans: 
The ants live in comfortable homes called nests or anthills.

Q8: What is the life span of a queen?
Ans: 
The queen lives for about fifteen years.

Q9: Why do the worker ants carry the grubs about?
Ans: 
The grubs are carried about daily for airing, exercise and sunshine.

Q10: What do you understand by the insect named ‘ant’?
Ans:
The ‘ant’ is the commonest, the smallest but the wisest insect.

Q11: How many kinds of ants are there?
Ans:
There are many kinds of ants. The commonest among them are the black or red ones.

Q12: What did the ant workers do?
Ans: 
They spend most of their time searching for food.

Q13: How is the life of ants?
Ans:
An ants life is a very peaceful.

Q14: What does the queen have?
Ans:
It has a pair of wings, but bites them off after its ‘wedding’ flight.

Q15: Who lays ants ‘eggs’?
Ans: 
The queen.

Q16: Who guard the grubs?
Ans: 
Soldier.

Q17: What does the grub become after two or three weeks later?
Ans: 
Grubs become cocoons.

Q18: An anthill is a home not only for ants but also for whom?
Ans: 
For some other creatures like beetles, lessur breads of ants and the greenfly.

Q19: How do ants communicate with other ants?
Ans: 
Ants use its feelers or antennae to talk to other ants.

Q20: How do soldiers and workers live in anthills.
Ans: 
Soldiers and workers ants live cordially.

Q21: How long does it take for a grub to become a complete ant?
Ans:
It takes five to six weeks for a grub to become a complete ant.

Q22: What jobs are new ants trained for?
Ans:
The new ants are trained as workers, soldiers, builders, cleaners, etc.

Q23: How ants instruct each other?
Ans:
An ant uses its feelers or antennae to ‘talk’ to other ants by passing massage through them.

Q24: Where do ant workers live?
Ans:
Workers how their reserved quarters in their nests.

Q25: What does the soldiers have?
Ans: 
Soldiers have separate barracks.

Q26: Who is the queen?
Ans:
The queen is the mother of the entire population of the colony.

Q27: When does the ‘wedding; flight takes place?
Ans: 
This flight takes place on a hot summer day.

Q28: After hatching the eggs, what comes out?
Ans:
Grubs come out.

Q29: Who feeds and clean the grubs?
Ans:
Workers

Q30: From whom the new ants learn their duties?
Ans:
From old ants as workers, soldier, builders, cleaners, etc.

The document Class 7 English An Alien Hand Question Answers - The Tiny Teacher is a part of the Class 7 Course English An Alien Hand Class 7.
All you need of Class 7 at this link: Class 7
7 videos|132 docs|44 tests

Up next

7 videos|132 docs|44 tests
Download as PDF

Up next

Explore Courses for Class 7 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Related Searches

ppt

,

pdf

,

shortcuts and tricks

,

Summary

,

Sample Paper

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - The Tiny Teacher

,

practice quizzes

,

video lectures

,

MCQs

,

mock tests for examination

,

Free

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - The Tiny Teacher

,

Important questions

,

Objective type Questions

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Exam

,

past year papers

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - The Tiny Teacher

,

Semester Notes

,

Viva Questions

,

study material

,

Extra Questions

;