Class 7 Exam  >  Class 7 Notes  >  English An Alien Hand Class 7  >  Very Short Question Answers: Bringing up Kari

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Bringing up Kari

Q1: Word – Meaning from the given chapter:
(i) Pavilion
Ans: 
A summer house in a park or large garden

(ii) Thatched
Ans: 
Cover with straw or a similar material

(iii) Squeal
Ans: 
Scream

(iv) Mutilated
Ans:
Disfigure

Q2: Fill in the blanks:

(i) Kari was an ____ (elephant/dog).
Ans: Kari was an elephant.

(ii) Kari was ____ (ten years old/ 5 months old) when he was given to the author.
Ans:
Kari was 5 months old when he was given to the author.

(iii) The author _____ (stood on ladder/stood on tiptoe) to reach Kari’s back.
Ans:
The author stood on tiptoe to reach Kari’s back.

(iv)  Kari lived in a ____ under a _____ roof.
Ans:
Kari lived in a pavilion under a thatched roof.

Q3: How old was the author when Kari was given to him?
Ans: When Kari was given to the author, he was nine years old.

Q4: How much twig does Kari need to chew?
Ans: 40 pounds of twigs are needed for Kari every day to chew and play with.

Q5: What was the first thing Kari did?
Ans: At the very first, Kari saved the life of a boy.

Q6: What was the age of the narrator when he got Kari?
Ans: When Kari was given to the writer, he was nine years old.

Q7: What does Kari eat?
Ans: Kari eats forty pounds of twigs a day.

Q8: Why is ‘sharp hatchet’ kept to cut the twigs?
Ans: The elephant is sensitive that it won’t eat a twig if it is mutilated. It likes luscious twigs to eat.

Q9: Why the writer did compared Kari with a hawk?
Ans: The writer compared Kari the elephant who was usually slow and ponderous, suddenly acted like a hawk to save a drowning boy.

Q10: Who was blamed for stealing bananas?
Ans: At first time it was servants who were blamed and the next time the blamed was put on the writer.

Q11: What made the author scold Kari?
Ans: When the author found that Kari had stolen fruits, he scolded it.

Q12: Which is the most difficult thing to teach an elephant?
Ans: The most difficult thing to teach an elephant is the master call.

Q13: What information is given in the lesson on the learning habits of the elephant?
Ans: Kari is a fast learner, attentive listener but it took five years to learn the master call.

Q14: Where did Kari live?
Ans: Kari lived in a pavilion under a thatched roof which rested on thick tree stumps.

Q15: What information did the author share about bathing habits of Kari?
Ans: The author used to take Kari to river in the morning for its bath. He rubbed it with clean sand for hours. After that it would lie in water. When it comes out its skin shines like ebony.

Q16: Why Kari did call him one day?
Ans: Kari called him as it was struggling to bring a drowning boy to the surface.

Q17: How did Kari develop taste for bananas?
Ans: Kari developed taste for bananas when somebody offered him ripened banana to eat.

Q18: Why did the writer go to the pavilion?
Ans: The writer went to the pavilion as he was frightened by seeing a snake stealing bananas.

Q19: When do elephants take revenge?
Ans: Elephants take revenge when they are punished for wrong reason.

Q20: What happens when one give a master call to elephant?
Ans: The elephant act fiercely on master call. It pulls down the trees in front of it and frightens away the animals.

The document Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Bringing up Kari is a part of the Class 7 Course English An Alien Hand Class 7.
All you need of Class 7 at this link: Class 7
7 videos|132 docs|44 tests

Up next

7 videos|132 docs|44 tests
Download as PDF

Up next

Explore Courses for Class 7 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Download the FREE EduRev App
Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!
Related Searches

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Bringing up Kari

,

past year papers

,

practice quizzes

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Sample Paper

,

pdf

,

Exam

,

MCQs

,

Viva Questions

,

mock tests for examination

,

Extra Questions

,

Objective type Questions

,

shortcuts and tricks

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Bringing up Kari

,

Semester Notes

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Bringing up Kari

,

study material

,

Important questions

,

ppt

,

Free

,

Summary

,

video lectures

;