Class 7 Exam  >  Class 7 Notes  >  English An Alien Hand Class 7  >  Very Short Question Answers: The Bear Story

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - The Bear Story

Q1: Word – Meaning from the given chapter:
(i) Manor House
Ans: 
A large country house that has lands

(ii) Amicably
Ans: 
In a friendly manner

(iii) Temptation
Ans: 
Desire

(iv) Menacing
Ans: 
Threatening

Q2: Fill in the Blanks:
(i) The lady in the manor-house had _____ (parrot as a pet/ a bear as a pet).

Ans: a bear as a pet

(ii) It was a most friendly bear who loved _____ (flesh of animals/ vegetables, apples, and honey).
Ans: vegetables, apples, and honey

(iii) He roamed freely during the day but was put on the ____ (chain at night/ inside the cage).
Ans: chain at night

(iv) Bears are _____ if they have a chance, and _____ is what they like best.
Ans: vegetarians, fruits

Q3: Where did she find her pet bear?
Ans: The lady found her pet bear in the forest. 

Q4: Where did the lady live?
Ans: The lady lives in an old manor-house located at the end of a forest.

Q5: In which condition did she find the bear?
Ans: The lady found the bear in very disastrous conditions. He was small then, was half dead in starvation, and helpless.

Q6: Where did the lady live?
Ans: The lady lived in an old manor house on the border of a big forest.

Q7: What was the lady fond of?
Ans: She was very fond of pet bear.

Q8: Who own a pet bear?
Ans: 
A lady owns a pet boss.

Q9: Where did she find the bear?
Ans:
She found the bear in the forest.

Q10: What type of bear he was?
Ans:
He was the most amiable bear who did not dream of harming anybody either man or beast.

Q11: Who love to play games with the bear?
Ans:
The three dogs loved to play all sorts of games with him.

Q12: What were the food he eats?
Ans:
Bread, porridge, potato, cabbage, turnip

Q13: What is the favourite food of him?
Ans:
He likes the fruit most

Q14: Why did he keep his eyes wide open?
Ans: 
He kept his small eyes wide open for any apples that fell to the ground.

Q15: How was the bear being punished?
Ans:
By being put on the chain for two days.

Q16: Why was the lady angry?
Ans:
Because the bear followed her while she was going to her sister’s house.

Q17: What was the lady late for?
Ans: 
She was already late for lunch.

Q18: What is parasol?
Ans:
It is an umbrella

Q19: Why did the cook rush out from the kitchen?
Ans:
Because the lady was scolding the bear very badly.

Q20: Who rushed out from the kitchen when the lady was scolding him?
Ans: 
The old cook

The document Class 7 English An Alien Hand Question Answers - The Bear Story is a part of the Class 7 Course English An Alien Hand Class 7.
All you need of Class 7 at this link: Class 7
7 videos|132 docs|44 tests

Up next

7 videos|132 docs|44 tests
Download as PDF

Up next

Explore Courses for Class 7 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Related Searches

mock tests for examination

,

pdf

,

Important questions

,

MCQs

,

shortcuts and tricks

,

Objective type Questions

,

Semester Notes

,

study material

,

practice quizzes

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - The Bear Story

,

video lectures

,

Exam

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - The Bear Story

,

Sample Paper

,

past year papers

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Summary

,

ppt

,

Extra Questions

,

Viva Questions

,

Free

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - The Bear Story

;