Class 7 Exam  >  Class 7 Notes  >  English An Alien Hand Class 7  >  Very Short Question Answers: A Tiger in the House

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - A Tiger in the House

Q1: Word – Meaning from the given chapter
(i) Intricate
Ans:
Complicated

(ii) Crouching
Ans:
Be in a position where knees are bent and the upper body is brought forward and down.

(iii) Snarling
Ans: 
Make an aggressive growl with bared teeth.

(iv) Reclining
Ans:
Lean or lie back to be in a relaxed position.

Q2: Where did the grandfather find the tiger cub?
Ans: 
Grandfather found the tiger cub in a forest.

Q3: What did he do with the cub?
Ans:
Grandfather brought the cub home and named it Timothy.

Q4: Who finds the tiger-cub?    
Ans:
The tiger-cub is discovered by the grandfather.

Q5: How did he find the cub?
Ans:
He found the cub hidden behind the tree in the forest.

Q6: Whom did Grandfather find in the forest?
Ans:
A tiny tiger-cub

Q7: What did Grandfather do with the tiny tiger cub?
Ans:
He brought him home

Q8: What was the name given to the tiger cub?
Ans:
Timothy

Q9: How long timely was, Grandfather found him?
Ans:
He was about eighteen inches long

Q10: Where was timothy hidden?
Ans:
He was hidden among the intricate roots of a banyan tree

Q11: How Timothy was brought up in the beginning?
Ans:
He was brought up entirely on milk a feeding bottle

Q12: Who was Timothy?
Ans:
Timothy was the tiger cub found in the forest by Grandfather.

Q13: When the author took timothy put for walks, what would people do?
Ans:
People would keep a quite safe distance from them.

Q14: Where was Timothy favourite place in the house?
Ans:
The drawing room

Q15: Where did he sleep at night?
Ans:
He slept at night in the cook’s quarters

Q16: When Timothy was six months old, want changes came over him?
Ans:
He became less friendly and rather dangerous

Q17: What did Grandfather decide after Timothy’s villainous intent?
Ans:
He decided to transfer him to a Zoo

Q18: Where was the Zoo?
Ans:
Lucknow

Q19: How did Grandfather take him to Lucknow?
Ans:
By reserving a first class compartment for himself

Q20: Why did Grandfather want to meet the superintendent of the Zoo?
Ans:
Grandfather wanted the tiger to shift somewhere else, so he went to meet the superintendent.

Q21: What did Grandfather do when he met Timothy in the cage of the zoo?
Ans:
He put both his hands around the tigers head and stroked his forehead and tickled his ears.

Q22: What did the old keeper say to Grandfather?
Ans:
He said that timothy had died two months ago

Q23: How did timothy die?
Ans:
He died of pneumonia

Q24: Why did Grandfather walk briskly out of the zoo?
Ans:
He could not think of anything when he heard that timothy was dead.

Q25: Who was the author of this story?
Ans:
Ruskin Bond

The document Class 7 English An Alien Hand Question Answers - A Tiger in the House is a part of the Class 7 Course English An Alien Hand Class 7.
All you need of Class 7 at this link: Class 7
7 videos|132 docs|44 tests

Up next

7 videos|132 docs|44 tests
Download as PDF

Up next

Explore Courses for Class 7 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Related Searches

Semester Notes

,

practice quizzes

,

pdf

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - A Tiger in the House

,

Important questions

,

MCQs

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - A Tiger in the House

,

past year papers

,

study material

,

Free

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - A Tiger in the House

,

video lectures

,

ppt

,

mock tests for examination

,

Summary

,

Extra Questions

,

shortcuts and tricks

,

Sample Paper

,

Objective type Questions

,

Exam

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Viva Questions

;