Class 9 Exam  >  Class 9 Notes  >  English Class 9  >  Very Short Question Answer: Reach for the Top

Class 9 English Chapter 7 Question Answers - Reach for the Top

Q1: Who is the only woman in the world to have climbed the Mount Everest twice?
Ans: The woman who climbed the Mount Everest twice is Santosh Yadav.

Q2: Where was Santosh born?
Ans: Santosh was born in a village named Joniyawas in Rewari district of Haryana.

Q3: What is the meaning of her name 'Santosh'?
Ans: Santosh means "Contentment".

Q4: Why was Santosh sent to the village school?
Ans: Santosh was sent to the village school due to the prevailing customs in her family.

Q5: Name the college Santosh joined after passing school.
Ans: Santosh joined Maharani College in Jaipur after passing school.

Q6: At which institute did Santosh take admission for mountaineering?
Ans: Santosh took admission at the Nehru Institute of Mountaineering in Uttarkashi.

Q7: What was Santosh's age when she became the youngest Everest woman climber?
Ans: She was only twenty years old when she became the youngest woman to climb Mount Everest.

Q8: Name the fellow climber of Santosh who was saved by her during the Mt. Everest expedition.
Ans: The fellow climber was Mohan Singh, who was saved by Santosh during the Mt. Everest expedition.

Q9: Name the group Santosh joined after her first achievement.
Ans: Santosh joined a group of Indo-Nepalese mountaineer women after her first achievement.

Q10: What did Santosh do for the environment of the Himalayas?
Ans: Santosh brought down 500 kilograms of garbage from the Himalayas to help preserve the environment.

The document Class 9 English Chapter 7 Question Answers - Reach for the Top is a part of the Class 9 Course English Class 9.
All you need of Class 9 at this link: Class 9
122 videos|702 docs|82 tests
122 videos|702 docs|82 tests
Download as PDF
Explore Courses for Class 9 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Download the FREE EduRev App
Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!
Related Searches

Important questions

,

ppt

,

Exam

,

Summary

,

Extra Questions

,

Semester Notes

,

study material

,

Free

,

Class 9 English Chapter 7 Question Answers - Reach for the Top

,

pdf

,

Objective type Questions

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Class 9 English Chapter 7 Question Answers - Reach for the Top

,

MCQs

,

Viva Questions

,

practice quizzes

,

past year papers

,

video lectures

,

Sample Paper

,

Class 9 English Chapter 7 Question Answers - Reach for the Top

,

shortcuts and tricks

,

mock tests for examination

;