Class 9 Exam  >  Class 9 Notes  >  English Class 9  >  Very Short Question Answer: Iswaran the Storyteller

Class 9 English Chapter 1 Question Answers - Moments

Q1: Who is the writer of the story "Iswaran the Storyteller"?
Ans: It was written by R.K Laxman.

Q2: Who was the narrator of the story of Iswaran?
Ans: Mahendra was the narrator of the story of Iswaran.

Q3: What was the profession of Mahendra?
Ans: Mahendra was a junior supervisor of a company.

Q4: What was the asset Mahendra had with him?
Ans: Mahendra had his cook, Iswaran, with him.

Q5: Which book did Iswaran read after his lunch?
Ans: Iswaran used to read some popular Tamil thrillers after his lunch.

Q6: What did the fences seem like for the elephants?
Ans: The fences seemed like matchsticks for the elephants.

Q7: Who made the elephant frightened?
Ans: Iswaran made the elephant frightened.

Q8: Why did Iswaran leave the story unfinished?
Ans: Iswaran left the story unfinished as he had to go warm the dinner for them.

Q9: How did Iswaran manage to bring down the elephant?
Ans: Iswaran used some Japanese art – karate or jujitsu – to bring down the elephant.

Q10: Why did Mahendra enjoy the story told by Iswaran, whether it was credible or not?
Ans: Mahendra enjoyed the story told by Iswaran whether it was credible or not because of his unique storytelling method.

Q11: What is the culinary skill?
Ans: Culinary skill refers to skills related to cooking.

Q12: Why did Iswaran take permission for preparing a special dinner from Mahendra?
Ans: Iswaran took permission for preparing a special dinner as it was an auspicious day, and according to tradition, special food should be prepared to feed the spirits of their ancestors.

Q13: According to Iswaran, what was the factory site before?
Ans: According to Iswaran, the factory site was a burial ground before.

Q14: Describe the woman ghost seen by Iswaran?
Ans: The woman ghost was horrible looking and appeared on a full moon night. She was very ugly and had matted hair with a wrinkled face. She was seen holding an unborn baby in her arms.

Q15: Why did Mahendra decide to resign from the job?
Ans: Mahendra decided to resign from the job as he became horrified by the scary experience of the ghost.

The document Class 9 English Chapter 1 Question Answers - Moments is a part of the Class 9 Course English Class 9.
All you need of Class 9 at this link: Class 9
122 videos|702 docs|82 tests
122 videos|702 docs|82 tests
Download as PDF
Explore Courses for Class 9 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Download the FREE EduRev App
Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!
Related Searches

past year papers

,

MCQs

,

Summary

,

pdf

,

Sample Paper

,

Class 9 English Chapter 1 Question Answers - Moments

,

Class 9 English Chapter 1 Question Answers - Moments

,

Exam

,

Important questions

,

ppt

,

mock tests for examination

,

Objective type Questions

,

Semester Notes

,

Free

,

Viva Questions

,

Class 9 English Chapter 1 Question Answers - Moments

,

Extra Questions

,

Previous Year Questions with Solutions

,

practice quizzes

,

study material

,

shortcuts and tricks

,

video lectures

;