Class 9 Exam  >  Class 9 Notes  >  English Class 9  >  Very Short Question Answer: The Last Leaf

Class 9 English Chapter 1 Question Answers - Moments

Q1: What were the names of the two young artists?
Ans:
The names of the two young artists were Sue and Johnsy.

Q2: What happened to Johnsy?
Ans:
Johnsy got pneumonia and was unable to move from her bed.

Q3: Which plant was there outside of their window?
Ans:
There was an ivy creeper plant outside of their window.

Q4: How many leaves were there on the tree three days ago?
Ans:
There were almost a hundred leaves on the tree three days ago.

Q5: What was Johnsy watching through the window?
Ans:
Johnsy was watching the falling leaves from the ivy creeper tree through the window.

Q6: Why was it natural for the creeper to shed its leaves?
Ans:
It was Autumn, and it was natural for the creeper to shed its leaves during that season.

Q7: What was Johnsy’s thought?
Ans:
Johnsy believed that she would die after the fall of the last leaf of the tree

Q8: What would Sue do with her painting?
Ans:
Sue would sell her painting to get money for them.

Q9: What was Sue painting?
Ans:
Sue was painting an old miner.

Q10: Who was his model?
Ans:
Their neighbor Behrman was her model.

Q11: Who was Behrman?
Ans:
Behrman was a 60-year-old painter who had aspired to paint a masterpiece. He was also a neighbor of Sue and Johnsy, living on the ground floor of their house.

Q12: "I heard the wind last night – I thought it would have fallen." – Who was the speaker, and what is "it" referred to here?
Ans:
Johnsy had uttered these words. Here, "it" referred to the last leaf of the ivy creeper tree.

Q13: What was Behrman’s masterpiece?
Ans:
The last leaf that Behrman painted on the wall, in order to give hope to Johnsy, was his masterpiece.

Q14: What had made Johnsy realize her mistake?
Ans:
The sight of the last leaf that had not fallen, which Behrman had painted, made Johnsy realize her mistake and changed her perspective.

The document Class 9 English Chapter 1 Question Answers - Moments is a part of the Class 9 Course English Class 9.
All you need of Class 9 at this link: Class 9
123 videos|702 docs|82 tests

Up next

123 videos|702 docs|82 tests
Download as PDF

Up next

Explore Courses for Class 9 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Download the FREE EduRev App
Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!
Related Searches

Exam

,

ppt

,

Summary

,

Class 9 English Chapter 1 Question Answers - Moments

,

Free

,

past year papers

,

mock tests for examination

,

pdf

,

shortcuts and tricks

,

Extra Questions

,

Semester Notes

,

Sample Paper

,

study material

,

practice quizzes

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Objective type Questions

,

MCQs

,

Class 9 English Chapter 1 Question Answers - Moments

,

Class 9 English Chapter 1 Question Answers - Moments

,

Important questions

,

Viva Questions

,

video lectures

;