Class 1 Exam  >  Class 1 Notes  >  General Knowledge for Young Learners  >  GK Quiz Questions and Answers

GK Quiz Questions and Answers | General Knowledge for Young Learners - Class 1 PDF Download

Q1: Which animal is considered the slowest animal on Earth?
Ans:
Three-Toed Sloth

Q2: How many bones do humans haves?
Ans:
270 in Human infants and 206 to 213 in adult

Q3: How many days are there in a week?
Ans:
Seven

Q4: How many letters are there in the English alphabet?
Ans:
26

Q5: Which animal is known as the ‘Ship of the Desert?’
Ans:
Camel

Q6: How many sides are there in a triangle?
Ans:
Three

Q7: Which are the vowels in the English alphabet series?
Ans:
A, E, I, O, U

Q8: How many primary colors are there?
Ans:
(red, yellow, blue)

Q9: What do you call a house made of ice?
Ans:
Igloo

Q10: Which is the tallest animal on the earth?
Ans:
Giraffe

Q11: Which festival is called the festival of light?
Ans:
Diwali

Q12: What type of bird lays the largest eggs?
Ans:
Ostrich

Q13: In which direction does the sunrise?
Ans:
East

Q14: How many hours are there in a days?
Ans:
24 hours

Q15: How many weeks are there in one year?
Ans:
52 Weeks

Q16: What is the Color of the Leaves?
Ans:
Green

Q17: How many fingers are there in your hands?
Ans:
Ten

Q18: What is the color of sunflowers?
Ans:
Yellow

Q19: Which animal guards our house?
Ans:
Dog

Q20: How many wheels does a cycle have?
Ans:
Two

Q21: What food does a cow eat?
Ans:
Grass

Q22: Which means of transport do you use in water?
Ans:
Ship

Q23: A person who teaches us is known as___________?
Ans:
Teacher

Q24: What is the color of the sky?
Ans:
Blue

Q25: What are your ears for?
Ans:
Listening/hearing.

Q26: We use our eyes to — see, hear, feel, eat?
Ans:
See

Q27: How many legs does a cow have?
Ans:
4

Q28: On which date, do we celebrate independence day in India?
Ans:
15th August

Q29: How many minutes does an hour have?
Ans:
60 min.

Q30: Which planet is closest to the Sun?
Ans:
Mercury

Q31: Which is the smallest state in India?
Ans:
Goa

Q32: Which part of the plant is under the ground?
Ans:
Roots

Q33: Which gas do humans breathe to survive?
Ans:
Oxygen

Q34: What comes after May?
Ans:
June

Q35: What is the shape of the Moon?
Ans:
Sphere

Q36: What is 12+3?
Ans:
15

Q37: Which gas do humans release?
Ans:
Carbon-dioxide

Q38: A goat has _______ legs?
Ans:
Four

Q39: Which shape is Round?
Ans:
Circle

Q40: How many planets revolve around the sun?
Ans:
Eight

Q41: What is your mouth for?
Ans:
Eating & Speaking

Q42: Who fits the Air conditioner(AC) in houses or offices?
Ans:
Electrician

Q43: Which is known as the largest planet?
Ans:
Jupiter

Q44: How many days are there in a normal year?
Ans:
365 days

Q45: How many consonants are there in the English alphabet?
Ans:
21

Q46: Which month of the year has the least number of days?
Ans:
February

Q47: Which animal is called King of Jungle?
Ans:
Lion

Q48: How many days are there in the month of February in a leap year?
Ans:
29 days

Q49: Which is the largest animal in the world?
Ans:
Blue whale

Q50: Which festival is known as the festival of colors?
Ans:
Holi

Q51: What is the top color in a rainbow?
Ans:
Red

Q52: Which festival is known as the ‘Festival of flowers’?
Ans:
Onam

Q53: How many zeros are there in one Thousand?
Ans:
Three

Q54: How many months are there in a Year?
Ans:
12 Months

Q55: Which part of your body do you use to see?
Ans:
Eyes

Q56: Which animals give us milk?
Ans:
Cow and Buffalo

Q57: How many legs do you have?
Ans:
Two

Q58: What is the color of your hair?
Ans:
Black

Q59: Name the four main directions?
Ans:
North, East, West, and South

Q60: Which number comes after 10?
Ans:
11

Q61: Where do you go when you are sick?
Ans:
Hospital

Q62: How many sense organs do we have?
Ans:
Five

Q63: What sound does a dog make?
Ans:
Bow-Bow

Q64: Which day comes after Friday?
Ans:
Saturday

Q65: Which is the national sport of India?
Ans:
Hockey

Q66: In which season do we wear a sweater?
Ans:
Winters

Q67: Who was the first prime minister of India?
Ans:
Pt. Jawaharlal Nehru

Q68: What is the colour of cow’s milk?
Ans:
White

Q69: Which is the biggest country in the world?
Ans:
Russia

Q70: What is the capital of India?
Ans:
Delhi

Q71: How many wheels does a car have?
Ans:
4

Q72: What comes after Monday?
Ans:
Tuesday

Q73: How many sides does a pentagon have?
Ans:
Five

Q74: What is the shape of Hexagon?
Ans:
hexagon shape

Q75: Which planet is closest to Mercury?
Ans:
Venus

Q76: What is Earth’s only natural satellite?
Ans:
Moon

Q77: What is the color of an Apple?
Ans:
Red

Q78: Which animal is recognized as the fastest animal on the earth?
Ans:
Cheetah

Q79: How many fingers are there for a single hand in a human body?
Ans:
Five

Q80: Which day comes after Thursday?
Ans:
Friday

Q81: How many colors are there in a rainbow?
Ans:
Seven

The document GK Quiz Questions and Answers | General Knowledge for Young Learners - Class 1 is a part of the Class 1 Course General Knowledge for Young Learners.
All you need of Class 1 at this link: Class 1
51 videos|98 docs|37 tests
51 videos|98 docs|37 tests
Download as PDF
Explore Courses for Class 1 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Related Searches

GK Quiz Questions and Answers | General Knowledge for Young Learners - Class 1

,

Extra Questions

,

video lectures

,

GK Quiz Questions and Answers | General Knowledge for Young Learners - Class 1

,

MCQs

,

Viva Questions

,

mock tests for examination

,

Previous Year Questions with Solutions

,

past year papers

,

GK Quiz Questions and Answers | General Knowledge for Young Learners - Class 1

,

Free

,

shortcuts and tricks

,

Important questions

,

Semester Notes

,

Exam

,

pdf

,

practice quizzes

,

study material

,

ppt

,

Summary

,

Objective type Questions

,

Sample Paper

;