Class 1 Exam  >  Class 1 Notes  >  General Knowledge for Young Learners  >  GK Questions - 1

GK Questions - 1 | General Knowledge for Young Learners - Class 1 PDF Download

Q1: Which is the 4th planet of our solar system?
Ans:
Mars

Q2: Which is the largest river in the world?
Ans: 
Amazon

Q3: Name a plant that grows in the desert?
Ans:
Cactus

Q4: Which is the brightest planet in the solar system?
Ans: 
Venus

Q5: A football team consists of how many members?
Ans: 
11

Q6: What is the young one of a cow called?
Ans: 
Calf

Q7: Which is the largest ocean in the world?
Ans:
Pacific Ocean

Q8: The branch of science that deals with earthquakes is called ___________
Ans: 
Seismology

Q9: “Wings of Fire” is the autobiography of ______________
Ans:
Dr: APJ Abdul Kalam

Q10: Which is the national bird of the USA?
Ans: 
Bald Eagle

Q11: The smallest bone in the human body is __________
Ans: 
Stapes (located in the ear)

Q12: Which is the deepest oceanic trench in the world?
Ans: 
Mariana Trench

Q13: Name a country without an official capital?
Ans: 
Nauru

Q14: Name the capital of Romania?
Ans:
Bucharest

Q15: Which is the largest plateau in the world?
Ans:
Tibetan Plateau

Q16: Young one of a horse is called?
Ans:
Foal

Q17: How many bones does an adult human body have?
Ans: 
206

Q18: Who wrote the famous play, “Romeo and Juliet”?
Ans:
William Shakespeare

Q19: Atacama Desert is located in which continent?
Ans:
South America

Q20: Study of the universe is called?
Ans: 
Cosmology

Q21: Mt. Vesuvius is located in which country?
Ans:
Italy

Q22: Who is known as the “Father of Indian Space Program”?
Ans: 
Vikram Sarabhai

Q23: Mt: Abu is located in?
Ans:
India

Q24: What is the capital of Armenia?
Ans: 
Yerevan

Q25: “B” in BRICS, an international organization, stands for?
Ans: 
Brazil

Q26: Where is Spratly Islands located?
Ans:
South China Sea

Q27: Where is the headquarters of European Union located?
Ans: 
Brussels, Belgium

Q28: In which city is the world’s largest port located?
Ans:
Shanghai

Q29: For which event did Neeraj Chopra win a gold medal at the 2020 Tokyo Olympics?
Ans: 
Javelin throw

Q30: In which year did India win the first Cricket World Cup?
Ans: 
1983

The document GK Questions - 1 | General Knowledge for Young Learners - Class 1 is a part of the Class 1 Course General Knowledge for Young Learners.
All you need of Class 1 at this link: Class 1
51 videos|98 docs|37 tests

Up next

51 videos|98 docs|37 tests
Download as PDF

Up next

Explore Courses for Class 1 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Related Searches

mock tests for examination

,

study material

,

ppt

,

practice quizzes

,

video lectures

,

Sample Paper

,

Extra Questions

,

Exam

,

Objective type Questions

,

GK Questions - 1 | General Knowledge for Young Learners - Class 1

,

pdf

,

Previous Year Questions with Solutions

,

shortcuts and tricks

,

Summary

,

Viva Questions

,

GK Questions - 1 | General Knowledge for Young Learners - Class 1

,

Free

,

MCQs

,

GK Questions - 1 | General Knowledge for Young Learners - Class 1

,

Important questions

,

Semester Notes

,

past year papers

;