Class 11 Exam  >  Class 11 Notes  >  English Class 11  >  Important Questions: The Browning Version

Important Questions: The Browning Version | English Class 11 PDF Download

Very Short Answer Type Questions

Q1: Who is Taplow?
Ans:
Taplow is a sixteen-year-old high school student.

Q2: What does Taplow reply to him?
Ans: 
Taplow informs Frank that he is a lower-fifth student who will not be able to specialize until next term.

Q3: Why does Taplow not know about his promotion?
Ans:
Frank is unaware of his promotion because his teacher, Mr. Crocker-Harris, did not inform him of the outcome.

Q4: What does Frank ask Taplow when he first sees him at the school doing the extra work?
Ans: 
When Frank first saw Taplow at school doing extra work, he asked him what his name was and if he was a scientist.

Short Answer Type Questions

Q5: What was the reason behind Taplow staying at the school on the last day of his form?
Ans:
Taplow returned to school to complete the extra work assigned by his teacher, Mr. Crocker-Harris because the youngster had missed one day of school the previous week.

Q6: Write about the two teachers in the play.
Ans: 
Mr. Crocker and Frank are the two teachers in the play. The former is a Latin teacher. He is the school's strictest disciplinarian and is in his forties. And the latter is a young science teacher. Frank is envious of Mr Crocker Harris since all of the pupils are terrified of him despite the fact that he does not beat them.

Q7: What does „remove” in English schools mean?
Ans:
When a pupil was withdrawn from the English School, it signaled that he was being promoted to a higher class.

Q8: What was the reaction of Taplow on the arrival of Mrs. Crocker-Harris?
Ans: 
Taplow was terrified of seeing Millie because of what he had said about Mr. Crocker-Harris. Mr. Crocker-name Harris's wife is Millie. He was terrified that if she told her husband, he would lose his promotion.

Q9: How does Frank conclude Taplow‟s agenda behind doing the extra work?
Ans:
Frank is a young science teacher who is aware of his colleagues' personalities. He refused Crocker-Harris' suggestion that he call Taplow to accomplish the additional work on the last day of school. He assures Taplow that if he puts in the extra effort, he will be promoted to a higher level.

Q10: Why does Taplow hold a grudge against his Latin master, Crocker-Harris?
Ans: 
Taplow is a young man in the fifth form. He enjoys playing golf. Mr. Crocker Harris, the school's harshest teacher, frightens him. Crocker-Harris summoned him to school a day before the announcement of the final results and asked him to undertake the extra work because he had been missing one day the previous week.  As his promotion is decided by Crocker-Harris, he holds a grudge against him for making him do the extra work without assuring him of his promotion.

Q11: How was Taplow able to get back his freedom?
Ans: 
Mrs. Millie Crocker Harris, Mr. Crocker Harris's wife, assisted Taplow in regaining his freedom. She informed Taplow that her husband would not be returning home until later, so Taplow could leave or run away for 15 minutes and return later. Mrs. Millie also assures the kid that he will not be harmed and requests that he bring medicines for Mr. Crocker Harris. As he sees it, that was a good reason, and he goes out without fear.

Long Answer Type Questions

Q12: What were the views of Taplow on Mr. Crocker Harris?
Ans:
Taplow is sixteen years old and in the fifth form. He is a person who makes snap decisions. He has a lot of preconceived notions about others, especially his school professors. Crocker-Harris is mocked and referred to as "barely human" by him. He imitates Crocker-Harris' voice and words. But he is also terrified of him and will not defy or go against Crocker-Harris' intentions. Taplow is also occasionally courteous to and appreciates his teacher. He informs his science instructor Frank that, despite his violent personality, Mr. Crocker has never beaten a child since he is not a sadist like some other teachers who enjoy beating children. He is aware that Crocker-Harris dislikes being loved or liked by others. Taplow liked Crocker-Harris more than any other instructor at his school, regardless of who he was.

Q13: What perspective do you form of Taplow as a student?
Ans: 
Taplow, a fifth Form student, is sixteen years old. He's a bit rambunctious and outspoken. He is easily carried away. He is terrified of CrockerHarris, despite the fact that the master never beats a boy. He dares not defy his mentor since Crocker-Harris might follow him home. Crocker-Harris is incomprehensible to him, and he is not readily satisfied. Crocker-Harris refuses to inform the youngster of his final outcome before the time limit expires. Taplow goes too far when he claims Crocker-Harris is "barely human." Taplow, on the whole, is really honest and vulnerable. He imitates his teacher, including his voice. He refers to his teacher in a disparaging manner. He stupidly compares one teacher to another. His acts demonstrate that he has not matured.

Q14: What is the summary of the poem “Childhood”.
Ans: 
Markus Natten wrote the poetry "Childhood." The poet has written about the truths of childhood innocence that evolve into adult rationality, insincerity, and originality. It begins with the poet reflecting on his childhood and if it ended on the day he turned eleven or when he learned to distinguish between fiction and reality by realizing that heaven and hell do not exist because they are not mentioned in geography books. The poet also discusses whether the adults are genuine or just hypocrites. Their deeds do not correspond to their words of love and thanks. He wonders if the day he was able to process his ideas was the day he lost his childhood. He closes the poem by noting that childhood has vanished and can only be found in the innocent face of a toddler.

Q15: What do you think of Taplow‟s science teacher Frank, and the wife of Mr. Crocker-Harris, Mrs. Millie Crocker Harris?
Ans:
Frank is the school's new science instructor. We learn about him through his conversations with the sixteen-year-old boy Taplow. Overall, he appears to be a cruel and insignificant individual. He admires Crocker-Harris' ability to keep his students under control. He provokes Taplow to make a remark about his teacher, as well as to imitate or impersonate his voice. It is impolite for a teacher to discuss his colleagues or other employees with a boy. He advises Taplow to flee because Crocker-Harris is late and the weather is pleasant. Mrs. Millie Crocker-Harris is a kind and easygoing person. She is really astute. Taplow is rescued when she sends him on an errand.

Q16: Write down the third stanza of the poem “Childhood”.
Ans:
“When did my childhood go?” asks the third stanza of the poem “Childhood.” Was it when I realized my mind was truly mine, to use however I pleased, producing concepts that were not those of others, but my own, and mine alone? That was the day!” The poet returns to the subject of when he lost his youth in the third stanza. He pondered the possibilities. He recalls the day he discovered his mind was his own and that he could use it whatever he pleased. When he understood he could generate his own thoughts that were not constrained by anyone when he realized he had a uniqueness and a distinct personality. Was it on that day that he lost his childhood?

The document Important Questions: The Browning Version | English Class 11 is a part of the Class 11 Course English Class 11.
All you need of Class 11 at this link: Class 11
17 videos|246 docs|54 tests

Up next

17 videos|246 docs|54 tests
Download as PDF

Up next

Explore Courses for Class 11 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Download the FREE EduRev App
Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!
Related Searches

Important Questions: The Browning Version | English Class 11

,

Exam

,

video lectures

,

Free

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Sample Paper

,

mock tests for examination

,

past year papers

,

Important Questions: The Browning Version | English Class 11

,

study material

,

Semester Notes

,

Objective type Questions

,

practice quizzes

,

pdf

,

Important questions

,

Summary

,

ppt

,

MCQs

,

shortcuts and tricks

,

Important Questions: The Browning Version | English Class 11

,

Viva Questions

,

Extra Questions

;