Class 5 Exam  >  Class 5 Notes  >  Science Class 5  >  Very Short Answer (One Word) Questions: Living Things

Class 4 Science Question Answers - Living Things

Q1: What are living things?
Ans: Organisms


Q2: What do living things have that non-living things lack?
Ans: Cells


Q3: What do living things do to acquire energy?
Ans: Respire


Q4: What is the process where food is broken down to release energy?
Ans: Digestion


Q5: What do living things respond to?
Ans: Stimuli


Q6: What do living things do as they mature?
Ans: Grow


Q7: How do living things produce offspring?
Ans: Reproduction


Q8: What is the process by which living things acquire nutrition?
Ans: Nutrition


Q9: Name an example of a non-living thing.
Ans: Rock


Q10: What do non-living things not possess?
Ans: Life


Q11: What is the substance that forms the basis for life in cells?
Ans: Protoplasm


Q12: Do non-living things have a definite size of their own?
Ans: No


Q13: What leads to changes in the state of non-living things?
Ans: External Influence


Q14: How do non-living things "grow"?
Ans: Accretion


Q15: Do non-living things have a definite lifespan?
Ans: No

The document Class 4 Science Question Answers - Living Things is a part of the Class 5 Course Science Class 5.
All you need of Class 5 at this link: Class 5
44 videos|204 docs|45 tests

Up next

44 videos|204 docs|45 tests
Download as PDF

Up next

Explore Courses for Class 5 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Related Searches

video lectures

,

practice quizzes

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Summary

,

MCQs

,

Extra Questions

,

Class 4 Science Question Answers - Living Things

,

past year papers

,

Exam

,

Class 4 Science Question Answers - Living Things

,

Objective type Questions

,

Free

,

shortcuts and tricks

,

Class 4 Science Question Answers - Living Things

,

ppt

,

Sample Paper

,

Semester Notes

,

pdf

,

study material

,

mock tests for examination

,

Important questions

,

Viva Questions

;