Class 5 Exam  >  Class 5 Notes  >  Science Class 5  >  Very Short Answer (One Word) Questions: Animal Life

Class 4 Science Question Answers - Animal Life

Q1: What is the largest land animal?
Ans:
Elephant


Q2: What is the term for animals that live on land?
Ans: Terrestrial animals


Q3: What adaptation helps elephants stay cool in hot environments?
Ans: Big ears


Q4: What are animals called that live in water?
Ans: Aquatic animals


Q5: Which animals can live both on land and in water?
Ans: Amphibians


Q6: What is the name for animals that mostly live on trees?
Ans: Arboreal animals


Q7: What are animals called that can fly?
Ans: Aerial animals


Q8: What is the outer covering of birds that helps them fly?
Ans: Feathers


Q9: What do fish have on their bodies to protect them from water?
Ans: Scales


Q10: What do reptiles like crocodiles and snakes have for protection?
Ans: Scales


Q11: Which animal has a hard outer covering called a shell?
Ans: Snail


Q12: What is the term for an animal's outer covering that helps it blend into its environment?
Ans: Camouflage


Q13: What do animals like sheep have on their bodies to keep warm?
Ans: Wool


Q14: What protects polar bears from extreme cold?
Ans: Thick fur


Q15: What do insects like bees and ants have on their bodies that is waxy and water-resistant?
Ans: Cuticle

The document Class 4 Science Question Answers - Animal Life is a part of the Class 5 Course Science Class 5.
All you need of Class 5 at this link: Class 5
44 videos|204 docs|45 tests

Up next

44 videos|204 docs|45 tests
Download as PDF

Up next

Explore Courses for Class 5 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Related Searches

video lectures

,

shortcuts and tricks

,

Class 4 Science Question Answers - Animal Life

,

Sample Paper

,

Important questions

,

Semester Notes

,

past year papers

,

Class 4 Science Question Answers - Animal Life

,

Summary

,

MCQs

,

Previous Year Questions with Solutions

,

study material

,

pdf

,

Class 4 Science Question Answers - Animal Life

,

Viva Questions

,

practice quizzes

,

mock tests for examination

,

Extra Questions

,

Exam

,

Objective type Questions

,

ppt

,

Free

;