Class 7 Exam  >  Class 7 Notes  >  English An Alien Hand Class 7  >  Important Questions: Bringing up Kari

Important Questions: Bringing up Kari | English An Alien Hand Class 7 PDF Download

Q1: When do elephants take revenge?
Ans: Elephants take revenge when they are punished for wrong reason.

Q2: What happens when one give a master call to elephant?
Ans: The elephant act fiercely on master call. It pulls down the trees in front of it and frightens away the animals.

Q3: ‘The more you listen about animals, the more you like it’. Comment.
Ans: The author gave detailed description of baby elephant. He talks about the habits and playful activities, which are fascinating. One starts looking to the level that he wish to own it as a pet. Although it was difficult to feed yet everyone wish to adopt it. The love that is showered by it on the narrator creates a bond in the mind of readers.

Q4: Did Kari enjoy the morning bath in the river? Give a reason for your answer.
Ans: Yes, Kari enjoyed his morning bath in the river. He would lie down on the sand bank while the narrator rubbed him with the clean sand of the river for an hour. After that he would lie in the water for a long time. His skin would shine like ebony on coming out from water and he would squeal with pleasure as the narrator rubbed water down his back.

Q5: Why did Kari push his friend into the stream?
Ans: Kari pushed his friend into the stream because a boy was drowing in the river. Kari wanted his friend to save the life of that boy, so he pushed his friend into the stream.

Q6: Kari helped himself to all the bananas in the house without anyone noticing it. How did he do it?Ans: Kari stole bananas from the table near a window in the dining room. He put his trunk through the window very much like a snake and disappeared with all the bananas without any one noticing it.

Q7: What is “the master call”? Why is it the most important signal for an elephant to learn?
Ans: The master call is a strange hissing, howling sound, as if a snake and a tiger were fighting each other. It is the most important signal for an elephant because whenever master is in trouble, one master call will bring the elephant near him.

Q8: What made the author scold Kari?
Ans: When the author found that Kari had stolen fruits, he scolded it.

Q9: Which is the most difficult thing to teach an elephant?
Ans: The most difficult thing to teach an elephant is the master call.

Q10: What information is given in the lesson on the learning habits of the elephant?
Ans: Kari is a fast learner, attentive listener but it took five years to learn the master call.

Q11: Animals are equally sensitive to human’. Discuss from the lesson keeping in mind the behaviour of Kari.
Ans: It is fact that humans and animals share some common attributes like sensitivity, understanding, and considerate. Kari once made efforts to save a drowning boy. Likewise, when it was scolded for stealing fruits, it never picked up things for itself. It was unpardonedable offence for Kari if anyone punishes it without being reasonable. It took ruthless shape to save its master, it can smell any danger.

Q12: The enclosure in which Kari lived had a thatched roof that lay on thick tree stumps. Examine the illustration of Kari’s Pavilion on page 8 and say why it was built that way.
Ans: Kari’s pavilion was built of the thatched roof that lay on thick tree stumps because it was very high and would not fall when Kari bump against the poles.

Q13: Finding good twigs for Kari took a long time. Why?
Ans: The narrator had to work hard to gather soft new twigs for Kari. He had to climb all kinds of trees. If the twigs were deformed, Kari refused to eat them.

Q14: Kari was like a baby. What are the main points of comparison?
Ans: Kari was like a baby as it had to be trained to be good if otherwise. It was up to more mischief than ever. Like a baby he too played some mischief. He used to steal away the fruits from the dinning table.

Q15: Kari learnt the commands to sit and to walk. What were the instructions for each command?
Ans: Kari learnt the commands to sit down or stand up and walk fast or slow. The word “Dhat” was the command to sit down. The word ‘Mali’ was the command to walk.

The document Important Questions: Bringing up Kari | English An Alien Hand Class 7 is a part of the Class 7 Course English An Alien Hand Class 7.
All you need of Class 7 at this link: Class 7
7 videos|132 docs|44 tests

Up next

7 videos|132 docs|44 tests
Download as PDF

Up next

Explore Courses for Class 7 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Related Searches

shortcuts and tricks

,

past year papers

,

ppt

,

Viva Questions

,

Important Questions: Bringing up Kari | English An Alien Hand Class 7

,

Exam

,

Sample Paper

,

Semester Notes

,

video lectures

,

study material

,

Objective type Questions

,

practice quizzes

,

Important questions

,

pdf

,

mock tests for examination

,

Free

,

Extra Questions

,

Important Questions: Bringing up Kari | English An Alien Hand Class 7

,

Important Questions: Bringing up Kari | English An Alien Hand Class 7

,

MCQs

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Summary

;