Test: Money - 1 - Class 3 MCQ

# Test: Money - 1 - Class 3 MCQ

Test Description

## 10 Questions MCQ Test - Test: Money - 1

Test: Money - 1 for Class 3 2024 is part of Class 3 preparation. The Test: Money - 1 questions and answers have been prepared according to the Class 3 exam syllabus.The Test: Money - 1 MCQs are made for Class 3 2024 Exam. Find important definitions, questions, notes, meanings, examples, exercises, MCQs and online tests for Test: Money - 1 below.
Solutions of Test: Money - 1 questions in English are available as part of our course for Class 3 & Test: Money - 1 solutions in Hindi for Class 3 course. Download more important topics, notes, lectures and mock test series for Class 3 Exam by signing up for free. Attempt Test: Money - 1 | 10 questions in 15 minutes | Mock test for Class 3 preparation | Free important questions MCQ to study for Class 3 Exam | Download free PDF with solutions
Test: Money - 1 - Question 1

### Mono went to purchase books and gave following money to cashier. Four coins of Rs. 2. Two notes of Rupees 20, three notes of Rs. 100. If the price of books were Rs. 326, how much change will she get back?

Detailed Solution for Test: Money - 1 - Question 1

Total money with Mona = (4 x Rs. 2) + (2 x Rs. 20) + (3 x Rs. 100) = Rs. 8 + Rs. 40 + Rs. 300 = Rs.348 Price of book = Rs. 326 Mona will get back = Rs. 348-Rs. 326 = Rs. 22.

Test: Money - 1 - Question 2

### Simran bought 6 chocolates. All the chocolates were of the same price. The total cost was Rs. 88.50. How much money did each chocolate cost?

Detailed Solution for Test: Money - 1 - Question 2

Price of one chocolate = 88.50/6 =Rs. 14.75.

 1 Crore+ students have signed up on EduRev. Have you?
Test: Money - 1 - Question 3

### If Jessica bought oranges for Rs. 75 and she paid Rs. 100 to fruit seller, which expression shows the correct amount of change that she will get back?

Detailed Solution for Test: Money - 1 - Question 3

She paid Rs. 100 while the cost of oranges was Rs.75 So she will get back = Rs. 100 - Rs. 75 = Rs.25.

Test: Money - 1 - Question 4

Arrange the following amounts of money in ascending order?
Rs.2.75    Rs.1.75     Rs.2.25     Rs.2.50     Rs.1.50    Rs.0.75

Detailed Solution for Test: Money - 1 - Question 4

Arrange the money from least to greatest.

Test: Money - 1 - Question 5

Arrange the following amounts of money in descending order?
Rs.10.75  Rs.10.65  Rs.11.25 Rs.11.05  Rs.12.50  Rs.10.55

Detailed Solution for Test: Money - 1 - Question 5

Arrange the money from greatest to least.

Test: Money - 1 - Question 6

Identify the total value of the combination of money.
Rs.5, Rs.10, Rs.20. Rs.50. Rs.500. 50p. 25p

Detailed Solution for Test: Money - 1 - Question 6

5 + 10 + 20 + 50 + 500 = Rs. 585 50 p + 25 p = 75 paise.

Test: Money - 1 - Question 7

Identify the total value of the combination of money.
Rs.10, Rs.10. Rs.5, Rs.1, Rs.2, Rs.50, Rs.100

Detailed Solution for Test: Money - 1 - Question 7

10 + 10 + 5 + 1 + 2 + 50 + 100 = Rs. 178

Test: Money - 1 - Question 8

Raghu earned Rs.5 everyday during September. How much money did he earn in the whole month?

Detailed Solution for Test: Money - 1 - Question 8

September has 30 days. So Rs. 5 x 30 = Rs.150

Test: Money - 1 - Question 9

In May, Arpita earned Rs.10 every day for helping her mother in doing house holds chores she spent Rs.95. How much she is left with?

Detailed Solution for Test: Money - 1 - Question 9

Total number of days in May 31.
She earned Rs.10 everyday.
∴ She earned 31 x 10 = Rs.310
She spent Rs.95
∴ 310-95 = Rs. 215

Test: Money - 1 - Question 10

Direction: Fill in the blanks in questions to get the resultant money. Rs.20 + Rs.40 + ______ = Rs.160

Detailed Solution for Test: Money - 1 - Question 10

20 + 40 = 60; 160 - 60 = Rs.100

Information about Test: Money - 1 Page
In this test you can find the Exam questions for Test: Money - 1 solved & explained in the simplest way possible. Besides giving Questions and answers for Test: Money - 1, EduRev gives you an ample number of Online tests for practice