Infosys Aptitude Paper 1


15 Questions MCQ Test Placement Papers - Technical & HR Questions | Infosys Aptitude Paper 1


Description
This mock test of Infosys Aptitude Paper 1 for Quant helps you for every Quant entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Quant Infosys Aptitude Paper 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Infosys Aptitude Paper 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Quant students definitely take this Infosys Aptitude Paper 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Infosys Aptitude Paper 1 extra questions, long questions & short questions for Quant on EduRev as well by searching above.
*Answer can only contain numeric values
QUESTION: 1

A boss tells 1/6 th of his life in child hood,1/12 of his in youth and 1/7 of his in bachelor, five years after his election a son was born whom was died four years ago at half his final age. Find the boss age.


Solution:

74 th solution a/6+a/12+a/7 +5......

*Answer can only contain numeric values
QUESTION: 2

Two thieves went to the museum to stole the diamonds first thief stole half of them and while going he took another two and left. Second, third and fourth did the same and there was zero diamonds at the end. How many diamonds initially at the beginning?


Solution:
*Answer can only contain numeric values
QUESTION: 3

A women with dollar bills go to the shopping he spent half of the money she had for shopping as she was so kind she gave one dollar to the beggar.she went to the hotel and spent half of the remaining and she gave 2 dollars to the waiter,the she buy some goods with half of the remaining and she gave 3 dollars to the receptionist. how much money she had in the beginning?


Solution:

come in the reverse order 1+3=4and twice of it 8+2=10 and twice of it 20+1=21 and twice of it 42.

*Answer can only contain numeric values
QUESTION: 4

A conductor in the bus ask the man how old the boy is.the man replied that my son is five times older than my daughter and my wife is five times older than my son and i am twice older to my wife and our ages summed up to my grandmother whose age is 81 years.can u tell me the son age?


Solution:

x+5x+25X+50X=81
81X=81
x=1 therefore son age is 5 years old

QUESTION: 5

one boy tells three people to guess mule color..
number one says its not black
number two says its either brown or grey
number 3 says its brown.
..the boy then says one is at least lying ans at least telling truth...fine mule color


Solution:
*Answer can only contain numeric values
QUESTION: 6

A Lady (say L) is a philanthropist. she goes to a restaurant,orders food and pays half the amount she has and another dollor to a waiter as tip. she then goes to a mall, does some purchases and pays half the amount left and another 2 dollors to a beggar outside. At last she goes to a book store, takes some books and pays half the amount left and another 3 dollors to a beggar outside. she then checks that she only had a dollor left to her. How much money she had initially?


Solution:

42 $

*Answer can only contain numeric values
QUESTION: 7

Impressed by admiration of the boy by stranger, the father said My son is five times as old as my daughter and my wife is five times as old as my son. Im double the age of my wife and my grandmother is as old as the sum of ages of all of us and she is celebrating her 81st birthday. what is the age of the boy?


Solution:

5 yrs

QUESTION: 8

Harry is a friend of Axy and Amy. Two statements are given about
them.
1. if one of Axy and Amy is oldest then another is youngest.
2. Either Harry is the oldest or Amy is the youngest.
Who is the oldest?


Solution:
QUESTION: 9

Sons age is 5 times daughters. mother is five times son. father is 5 times wife.

Total of all age is Grandpas who is celebrating 81st Bday.


Solution:

5 yrs

QUESTION: 10

One woman buys plates worth 1.30$ at 2 cent discount each plate. Then she exchanged the plates for sausers & bowl where one bowl & one sausers costs equal to one plate. no of sausers which costs 3 cent is 10 more than bowl. no of saucers & bowl is 16 more than no of plates.


Solution:

10 Plates

QUESTION: 11

One-sixth of my life, said my boss, I spent as a child, next one-twelfth as an old boy, one-seventh & 5 more years in politics & socialization. This brought me up to when Jimmy born. Jimmy was elected for the governer four years ago, when he was half my present age. How old is my boss?


Solution:

84 yrs.

QUESTION: 12

A tree on first day grows 1/2 of its size second day 1/3rd of its size on the previous day similarly than 1/4th and so on.u have to calculate after how many days the tree will be 100 times of its original size.

Solution:
*Answer can only contain numeric values
QUESTION: 13

A car traveling with uniform speed. There r 15 poles. A car travel from 1 to 10th pole in 10 seconds. the poles are equally spaced. then how many seconds it takes to reach the 15th pole? 


Solution:
*Answer can only contain numeric values
QUESTION: 14

A boy jump to the river from the bridge. He swim opposite direction of the stream. After 1000 yards he noted that his hat was fallen at the bridge. The he goes to take the hat. He did not change his speed.What is the velocity of stream? 


Solution:
*Answer can only contain numeric values
QUESTION: 15

Mrs. Barbinger bought some plates on Saturday for $1.30, when everything was being sold two cents below the regular price. She exchanged those plates on Monday, at their regular price, for cups & saucers. Cost of one plate equals cost of one plate & one saucer. She returned home with 16 more articles than before. Since, saucers cost only 3 cents each, she bought 10 more saucers than cups. The puzzle is, how many cups could she have bought on Saturday, for $1.30?


Solution:

13 cups

Related tests