Olympiad Test: Coding Decoding -1


15 Questions MCQ Test Science Olympiad Class 7 | Olympiad Test: Coding Decoding -1


Description
This mock test of Olympiad Test: Coding Decoding -1 for Class 7 helps you for every Class 7 entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Class 7 Olympiad Test: Coding Decoding -1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Olympiad Test: Coding Decoding -1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 7 students definitely take this Olympiad Test: Coding Decoding -1 exercise for a better result in the exam. You can find other Olympiad Test: Coding Decoding -1 extra questions, long questions & short questions for Class 7 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

In a certain language, SIGHT is written as FVTUC, how is REVEAL written in the same language?

Solution:

Each letter in the word is moved thirteen steps forward to obtain the corresponding letter of the code.

QUESTION: 2

If in a certain language, MADRAS is coded as NBESBT, how is BOMBAY coded in that language?

Solution:

Each letter in the word is moved one step forward to obtain the corresponding letter of the code.

QUESTION: 3

In a certain code, ROAD is written URDG, how is SWAN written in that code?

Solution:

Each letter in the word is moved three steps forward to obtain the corresponding letter of the code.

QUESTION: 4

In a certain code, FAVOUR is written as EBUPTS, how is DRAGON written in that code?

Solution:

The first, third and fifth letters are each moved one step backward, while the second, fourth and sixth letters are each moved one step forward to obtain the corresponding letters of code.

QUESTION: 5

If DELHI can be coded as CCIDD, how would you code KOLKATA?

Solution:

The first, second, third, fourth, …… letters of the word are moved one, two, three, four, steps backward respectively to obtain the corresponding letters of the code.

QUESTION: 6

If POND is coded as RSTL, how is DEAR written in that code?

Solution:

The first, second, third and fourth letters of the word are moved two, four, six, and eight letters forward respectively to obtain the code.

QUESTION: 7

In a certain code, KAVERI is written as VAKIRE, how is MYSORE written in that code?

Solution:

MYSORE ⟶ MYS/ORE ⟶ 
SYM/ERO ⟶ SYMERO.

QUESTION: 8

In a certain code, CALANDER is written as CLANAEDR. How is CIRCULAR written in that code?

Solution:

The second and third letters, fourth and fifth letters, sixth and seventh letters of the word mutually interchange positions to form the code.

QUESTION: 9

If a certain code, CONDEMN is written as CNODMEN. How will TEACHER be written in that code?

Solution:

The last letter of the word remains unaltered in the code. The first six letters of the word are divided into two groups of three letters each and then, in each group, of three letters each and then, in each group, the last two letters are written in a reverse order.

QUESTION: 10

In a certain code language, HAND is written as SZMW then what will be the code of MILK?

Solution:

If in the word, a letter is the nth letter from the beginning of the English alphabet then in the code the corresponding letter is the nth letter from end.

QUESTION: 11

In a certain code language, BOARD is written as EQBNC. How will the word CLIMB be written in that language?

Solution:

The letters of the word are written in a reverse order and on the group of letters so obtained, the first, third and fifth letters are each moved one step forward while the second and fourth letters are each moved one step backward to get the code. 

QUESTION: 12

In a certain code, PLEADING is written as FMHCQMEB. How is SHOULDER written in that code?

Solution:

SHOULDER ⟶ SHOU/LDER ⟶
REDL/SHOU ⟶ QDCK/TIPV.

QUESTION: 13

If in a certain language SHIFT is coded as RFFBO, which word would be coded as LKUMB?

Solution:

The first, second, third, fourth and fifth letters in the word are respectively one, two, three, four and five steps ahead of the corresponding letter of the code. 

QUESTION: 14

In a certain code, JANUARY, is written as RYUAANJ. Which word will be written as ERMBCEDE in that code?

Solution:

The word is divided into groups of two letters and first word is divided into one group.

QUESTION: 15

In a certain code, REFRIGERATOR is coded as ROTAREGIRFER. Which word would be coded as NOITINUMMA?

Solution:

The order of letters of the word is reversed in the code. So, reverse the order of the letters in the code to get the word.

Similar Content

Related tests