Olympiad Test Level 2: Universe- 2


10 Questions MCQ Test GK Olympiad for Class 2 | Olympiad Test Level 2: Universe- 2


Description
Attempt Olympiad Test Level 2: Universe- 2 | 10 questions in 20 minutes | Mock test for Class 2 preparation | Free important questions MCQ to study GK Olympiad for Class 2 for Class 2 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Select the incorrect match.

Solution:

Phobos-Neptune is the incorrect match because Phobos and Deimos are the two moons of Mars.

QUESTION: 2

The planets with zero moons are:

Solution:

The planets with zero moon are Venus and Mars.

QUESTION: 3

Select the correct chronology of the planets according to their position from sun.
I. Mercury
II. EarthIII
III. Venus
IV. Mars

Solution:

The correct chronology of the planets according to their position from the Sun is Mercury-Venus-Earth- Mars.

QUESTION: 4

Earth is the only planet known to have an atmosphere containing oxygen, oceans of water on its surface. It is at the _________ place from the sun.

Solution:

Earth is the only planet known to have an atmosphere containing oxygen, oceans of water on its surface. It is at the third place from the Sun.

QUESTION: 5

Which of the following planet has two natural satellites?

Solution:

Mars has two natural satellites.

QUESTION: 6

Which of the following planet does not have natural satellite?

Solution:

Mercury and Venus have no natural satellites.

QUESTION: 7

Color of moon during lunar eclipse is:

Solution:

Sunlight refracted by Earth's atmosphere shines on the Moon and makes it look red.

QUESTION: 8

Which of the planet, other than Earth, has atmosphere and seasons?  

Solution:

Mars has atmosphere and seasons.

QUESTION: 9

Which one is mismatched?

Solution:

Uranus is not the sixth planet but its position is seventh from the Sun.

QUESTION: 10

I am the coldest planet and the farthest from the Sun.

Solution:

Neptune is the eighth planet from the Sun. It is the farthest and coldest planet.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code