Practice Test: Nouns- 1


10 Questions MCQ Test Verbal Aptitude Basics Duplicated | Practice Test: Nouns- 1


Description
This mock test of Practice Test: Nouns- 1 for CAT helps you for every CAT entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for CAT Practice Test: Nouns- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Practice Test: Nouns- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CAT students definitely take this Practice Test: Nouns- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Practice Test: Nouns- 1 extra questions, long questions & short questions for CAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Directions (Q1-Q7): Fill in the blanks with the correct forms of the given nouns for the following questions. Use each noun only one time. 

Q. I don't have much _________. Just two small bags.

Solution:
  • Had there not been 'Just two small bags' written after the first sentence, you could have used the word 'experience' to fill the blank.
  • Unfortunately, that's not the case here. You are supposed to choose a word that makes sense when both the sentences put together. From the options, luggage is the only word that fulfills this condition.
QUESTION: 2

A noun that names a group of people, animals or things are called _________ noun.

Solution:
  • collective noun is a word that refers to a set or group of people, animals, or things. Collective Nouns are sometimes called Group Nouns.
  • Collective nouns are often followed by OF + PLURAL NOUN.
    Example: a bunch of flowers, a flock of seagulls, a set of tools.
QUESTION: 3

_________ noun have no physical existence. They refer to emotions, ideas, or concepts.

Solution:

A noun denoting an idea, quality, or state rather than a concrete object is known as an Abstract noun.
Example: truth, danger, happiness

QUESTION: 4

 We have no _________, not even a bed or a table.

Solution:

We have no furniture, not even a bed or a table.

QUESTION: 5

I don't think Ann will get the job. She hasn't got enough _________. 

Solution:

Experience means 'knowledge gained from past events' and it is a very important characteristic that is required to get a job.

QUESTION: 6

Carla's English is very bad. She must make _________. 

Solution:
  • Progress is the process of gradually improving or getting nearer to achieving your goal.

Carla's English is very bad. She must make progress.

QUESTION: 7

George is unemployed. He's looking for a ________ .

Solution:

George is unemployed. He's looking for a Job.

QUESTION: 8

The crowd was on the main street. (Which word is a collective noun?)

Solution:

A count noun that denotes a group of individuals (e.g. assembly, family, crew ). Here it is crowd.

QUESTION: 9

Directions (Q9-Q10): Select the answer choice that identifies the noun in the sentence.

Q. The Trojans' rash decision, to accept the wooden horse, led to their destruction.

Solution:

Destruction is a noun. Their is a plural possessive pronoun modifying destruction. Led and accept are verbs.

QUESTION: 10

To seize a foreign embassy and its inhabitants is flagrant disregard for diplomatic neutrality.

Solution:

► Option A: Seize is a verb.
► Option B: Its is a possessive pronoun modifying the noun inhabitants.
► Option C: Flagrant is an adjective modifying the noun disregard.
► Option D: Neutrality is a noun.

Related tests