Practice Test: Spotting Errors- 3


30 Questions MCQ Test Verbal Aptitude Basics Duplicated | Practice Test: Spotting Errors- 3


Description
This mock test of Practice Test: Spotting Errors- 3 for Banking Exams helps you for every Banking Exams entrance exam. This contains 30 Multiple Choice Questions for Banking Exams Practice Test: Spotting Errors- 3 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Practice Test: Spotting Errors- 3 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Banking Exams students definitely take this Practice Test: Spotting Errors- 3 exercise for a better result in the exam. You can find other Practice Test: Spotting Errors- 3 extra questions, long questions & short questions for Banking Exams on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Directions(Q1-Q30): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is 'D'. (Ignore the errors of punctuation, if any).

Q. We discussed about the problem so thoroughly / on the eve of the examination / that I found it very easy to work it out / No error.

Solution:

This statement is wrong: We discussed about the problem so thoroughly

Correct Statement will be: We discussed the problem so thoroughly.

QUESTION: 2

An Indian ship / laden with merchandise / got drowned in the Pacific Ocean / No error.

Solution:

This statement is wrong: Got drowned in the Pacific Ocean

Correct Statement will be: Sank in the Pacific Ocean.

QUESTION: 3

I could not put up in a hotel / because the boarding and lodging charges / were exorbitant / No errors.

Solution:

This statement is wrong: I could not put up in a hotel

Correct Statement will be: I could not put up at a hotel

QUESTION: 4

The Indian radio / which was previously controlled by the British rulers / is free now from the narrow vested interests / No error.

Solution:

This statement is wrong: Is free now from the narrow vested interests

Correct Statement will be: Is now free from the narrow vested interests.

QUESTION: 5

If I had known / this yesterday / I will have helped him / No error.

Solution:

This statement is wrong: I will have helped him

Correct Statement will be: I would have helped him

QUESTION: 6

A lot of travel delay is caused / due to the inefficiency and lack of good management / on behalf of the railways / No error.

Solution:

This statement is wrong: on behalf of the railways

Correct Statement will be: on part of the railways.

QUESTION: 7

One of the members / expressed doubt if / the Minister was an atheist / No error.

Solution:

This statement is wrong: Expressed doubt if 

Correct Statement will be: Expressed doubt that

QUESTION: 8

I have got / my M.Sc. degree / in 1988 / No error.

Solution:

This statement is wrong: I have got

Correct Statement will be:  I got

QUESTION: 9

Having recived your letter / this moring, we are writing / to thank you for the same / No errors.

Solution:

There is no error in the sentence.

QUESTION: 10

If you lend him a book / he will lend it to some one else / and never you will get it back / No error.

Solution:

This statement is wrong: And never you will get it back

Correct Statement will be:  And you will never get it back.

QUESTION: 11

According to the Bible / it is meek and humble / who shall inherit the earth / No error.

Solution:

This statement is wrong: It is meek and humble

Correct Statement will be:  It is the meek and the humble.

QUESTION: 12

Do the roses in your garden smell / more sweetly / than those in ours? / No error

Solution:

This statement is wrong: more sweetly

Correct Statement will be: Sweeter

QUESTION: 13

Block of Residential flats / are coming up / near our houses / No error.

Solution:

This statement is wrong: Block of Residential flats

Correct Statement will be: Blocks of Residential flats

QUESTION: 14

The stuents were / awating for / the arrival of the cheif guest / No error.

Solution:

The verb await itself means to wait for somebody/something. Therefore, in option B either remove "for" after awaiting or replace "awaiting" with "waiting".

QUESTION: 15

Sixty miles / are / a good distance / No error.

Solution:

Sixty miles is a good distance.

QUESTION: 16

They have been / very close friends / until they quarrelled / No error.

Solution:

This statement is wrong: They have been

Correct Statement will be: They had been

QUESTION: 17

When the dentist came in / my thooth was stopped acing / out of fear that I might loose my tooth / No error.

Solution:

This statement is wrong: My tooth was stopped aching

Correct Statement will be: My tooth stopped aching.

QUESTION: 18

It is the duty of every citizzen to do  his utmost / to defend the hardly-won / freedom of the country / No error.

Solution:

This statement is wrong: To defend the hardly-won

Correct Statement will be: To defend the hard-won.

QUESTION: 19

No sooner did I open the door / When the rain, heavy and stormy, rushed in / Making us shiver from head to foot / No error

Solution:

This statement is wrong: When the rain, heavy and stormy, rushed in

Correct Statement will be: The rain, heavy and stormy, rushed in.

QUESTION: 20

If a man diligently seeks to come into the contact / with the best that has been thought and said in this world / he will become simple and unselfish / No error.

Solution:

This statement is wrong: If a man diligently seeks to come into the contact

Correct Statement will be: If a man diligently seeks to come into contact.

QUESTION: 21

You must / remember me / to post this letter / No error.

Solution:

This statement is wrong: Remember me

Correct Statement will be: Remind me

QUESTION: 22

The man told to her / that he had not brought his dog / out for a walk as he was afraid that it would rain / No error.

Solution:

This statement is wrong: The man told to her

Correct Statement will be: The man told her

QUESTION: 23

On the busy Ring Road / we witnessed a collusion / between a truck and an auto / No error.

Solution:

This statement is wrong: We witnessed a collusion

Correct Statement will be: We witnessed a collision

QUESTION: 24

He couldn't but help / shedding tears at the plight of the villagers / rendered homeless by a devastating cyclone / No error.

Solution:

This statement is wrong: He couldn't but help

Correct Statement will be: He couldn't help

QUESTION: 25

He will certainly help you / if you will ask him / in a pleasant / No error.

Solution:

This statement is wrong: If you will ask him

Correct Statement will be: If you ask him

QUESTION: 26

The brand proposition now, therefore, had to be that Keokarpin Antiseptic Cream is more effective / because it penetrates deep down (being light and non-sticky) and works from within / (because of its ayurvedic ingredients) to keep skin blemish, free, and helps cope with cuts nicks, burns, and nappy rash. / No error.

Solution:

'Now' refers to present. Hence, it should have been "the brand proposition then, therefore had to be", or it could have been "the brand proposition now therefore is/has to be".

QUESTION: 27

Will you please buy / some jaggery for me / if you go to the market? / No error.

Solution:

There is no error in the sentence.

QUESTION: 28

Most of the members at the meeting felt / hat the group appointed for investigating the case / were not competent to do the job efficiently / No error.

Solution:

This statement is wrong: Were not competent to do the job efficiently 

Correct Statement will be: Was not competent to do the job efficiently.

QUESTION: 29

In these days of inflation / a ten rupee's note will not buy you / even an ordinary meal. / No error.

Solution:

This statement is wrong: A ten rupee's note will not buy you

Correct Statement will be: A ten rupee note will not buy you.

QUESTION: 30

He persisted / to do it / in spite of my advice / No error.

Solution:

This statement is wrong: To do it

Correct Statement will be: In doing it.

Related tests