Punctuation - Practice (MCQ)


10 Questions MCQ Test Verbal Aptitude Basics Duplicated | Punctuation - Practice (MCQ)


Description
This mock test of Punctuation - Practice (MCQ) for CAT helps you for every CAT entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for CAT Punctuation - Practice (MCQ) (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Punctuation - Practice (MCQ) quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CAT students definitely take this Punctuation - Practice (MCQ) exercise for a better result in the exam. You can find other Punctuation - Practice (MCQ) extra questions, long questions & short questions for CAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Multiple Choice Questions with solutions are available for Practice, which would help you prepare for "Punctuations" under English Language Grammar. You can practice these practice quizzes as per your speed and improvise the topic. The same topic is covered under various competitive examinations like - CAT, GMAT, Bank PO, SSC and other competitive examinations.

 

Which of the following sentences is correctly punctuated?

Solution:

Many students prefer online classes to on-campus classes; however, on-campus classes do have the advantages of providing human contact and immediate feedback.

QUESTION: 2

Which of the following sentences is correctly punctuated?

Solution:

a) After studying the problem for several years, the college worked on a plan to address it.
b) After studying the problem, for several years the college worked on a plan to address it.
c) The college, after studying the problem for several years, worked on a plan to address it.
 

QUESTION: 3

Which of the following sentences is correctly punctuated?

Solution:
QUESTION: 4

Which of the following sentences is correctly punctuated?

Solution:

The student wrote that each of the experiments was successful.

QUESTION: 5

Which of the following sentences is correctly punctuated?

Solution:

Only three social science disciplines are represented at our college - psychology, sociology, and anthropology.

QUESTION: 6

 Which of the following comma rules is incorrect?

Solution:
QUESTION: 7

 Which of the following possessives is correctly punctuated?

Solution:

The library lost all its books is correctly punctuated.

QUESTION: 8

Which types of punctuation are generally used to separate independent clauses in declarative sentences in academic writing?

Solution:

In the United States, the rule of thumb is that commas and periods always go inside the quotation marks, and colons and semicolons (dashes as well) go outside: “There was a storm last night,” Paul said.
So, periods and semi colons are used to separate independent clauses in declarative sentences in academic writing.

QUESTION: 9

How many commas should the following sentence contain?

 "He stops fights ejects drunks soothes hysteria cures headaches and tends bar."
                                                 - John Steinbeck, Cannery Row

Solution:

The sentence should be as follows with the punctuations:He stops fights, ejects drunks, soothes hysteria, cures headache, and tends bar.

QUESTION: 10

Which of the following sentences contains a comma error? 

Solution:

Related tests