Rearrangement Of Words In A Sentence MCQ - 1


15 Questions MCQ Test General English for Secondary Classes | Rearrangement Of Words In A Sentence MCQ - 1


Description
This mock test of Rearrangement Of Words In A Sentence MCQ - 1 for Teaching helps you for every Teaching entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Teaching Rearrangement Of Words In A Sentence MCQ - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Rearrangement Of Words In A Sentence MCQ - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Teaching students definitely take this Rearrangement Of Words In A Sentence MCQ - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Rearrangement Of Words In A Sentence MCQ - 1 extra questions, long questions & short questions for Teaching on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Directions (1-5) : In each of the following questions six words are given which are denoted by (A), (B), (C), (D), (E) and (F). By using all the six words, each only once, you have to frame a meaningful and grammatically correct sentence. The correct order of words is the answer. Choose from the five alternatives the one having the correct order of words .

(A) eat    
(B) does    
(C) raw    
(D) not    
(E) meat    
(F) man

Solution:

The meaningful sentence will be :

Man does not eat raw meat.

QUESTION: 2

Choose from the five alternatives the one having the correct order of words.

(A) different
(B) there 
(C) of 
(D) vehicles
(E) kinds
(F) are

Solution:

The meaningful sentence will be :

There are different kinds of vehicles.

QUESTION: 3

Choose from the five alternatives the one having the correct order of words.

(A) attitude
(B) an
(C) swadeshi
(D) mind
(E) is
(F) of

Solution:

The meaningful sentence will be :

Swadeshi is an attitude of mind.

QUESTION: 4

Choose from the five alternatives the one having the correct order of words.

(A) tool
(B) to    
(C) used    
(D) make    
(E) flintstone    
(F) man

Solution:

The meaningful sentence will be :

Man used flintstone to make tool.

QUESTION: 5

Choose from the five alternatives the one having the correct order of words.

(A) helps
(B) everyday
(C) good
(D) keep
(E) exercise
(F) health

Solution:

The meaningful sentence will be :

Everyday exercise helps keep good health.

QUESTION: 6

Directions (6-10) : In each of the following questions, six words are given which are denoted by (A), (B), (C), (D), (E) and (F). By using all the six words each only once, you have to frame a meaningful and grammatically correct sentence. The correct order of the words is your answer. Choose from the five alternatives the one having the correct order of the words.

(A) more    
(B) would    
(C) things    
(D) now    
(E) many    
(F) follow

Solution:

The meaningful sentence will be :

Many more things would follow now

QUESTION: 7

Choose from the five alternatives the one having the correct order of the words.

(A) to
(B) was
(C) I
(D) him
(E) see
(F) surprised

Solution:

The meaningful sentence will be :

 I was surprised to see him

QUESTION: 8

Choose from the five alternatives the one having the correct order of the words.

(A) knife
(B) the
(C) with
(D) string
(E) cut
(F) a

Solution:

The meaningful sentence will be :

Cut the string with a knife.

QUESTION: 9

Choose from the five alternatives the one having the correct order of the words.

(A) is
(B) the
(C) damaged
(D) car
(E) badly

Solution:

The meaningful sentence will be :

The car is badly damaged.

QUESTION: 10

Choose from the five alternatives the one having the correct order of the words.

(A) serve
(B) country
(C) we
(D) our
(E) must

Solution:

The meaningful sentence will be:

 We must serve our country.

QUESTION: 11

Directions (11-15) : In each of the following questions six words are given which are denoted by  (A), (B), (C), (D), (E), (F). By using all the  six words, each only once, you have to form a meaningful and grammatically corect sentence. The correct order of the words is your answer. Choose from the five alternatives the one having correct order of words.

(A) Of    
(B) Really    
(C) Them    
(D) Wise    
(E) None    
(F) Was

Solution:

None of them was really wise. (EACFBD)

QUESTION: 12

Choose from the five alternatives the one having correct order of words.

(A) Important    
(B) What    
(C) Satisfaction    
(D) Mental    
(E) In    
(F) Is

Solution:

What is important in mental satisfaction? (BFAEDC)

QUESTION: 13

Choose from the five alternatives the one having correct order of words.

(A) Rich    
(B) Generally    
(C) Very    
(D) Idle    
(E) People    
(F) Are

Solution:

Rich people are generally very idle. (AEFBCD)

QUESTION: 14

Choose from the five alternatives the one having correct order of words.

(A) Is    
(B) You    
(C) What    
(D) Think    
(E) Appropriate    
(F) Not

Solution:

What you think is not appropriate. (CBDAFE)

QUESTION: 15

Choose from the five alternatives the one having correct order of words.

(A) Ensured
(B) Impartial    
(C) He    
(D) Very    
(E) Justice    
(F) Being

Solution:

Being very impartial he ensured justice. (FDBCAE)

Related tests