Simple Past Tense - Practice (Fill In The Blanks)


11 Questions MCQ Test Verbal Aptitude Basics Duplicated | Simple Past Tense - Practice (Fill In The Blanks)


Description
This mock test of Simple Past Tense - Practice (Fill In The Blanks) for CAT helps you for every CAT entrance exam. This contains 11 Multiple Choice Questions for CAT Simple Past Tense - Practice (Fill In The Blanks) (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Simple Past Tense - Practice (Fill In The Blanks) quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CAT students definitely take this Simple Past Tense - Practice (Fill In The Blanks) exercise for a better result in the exam. You can find other Simple Past Tense - Practice (Fill In The Blanks) extra questions, long questions & short questions for CAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Complete the sentences, put the verb into the correct form, positive or negative. (simple past tense) 

 

Q. It was warm, so I ______ off my coat. (take)


Solution:

The sentence is in the simple past tense, so we will use 2nd form of verb. Hence, took is the correct.

QUESTION: 2

I was very tired, so I _____ to bed early. (go)


Solution:

As the sentence in the past tense, so 2nd form of verb will be used.

I was very tired, so I went to bed early.

QUESTION: 3

It was a funny situation but nobody _________. (laugh)


Solution:

The simple past (also called past simple, past indefinite) is a verb tense which is used to show that a completed action took place at a specific time in the past. The simple past is also frequently used to talk about past habits and generalizations. The simple past is formed using the verb + ed. Questions are made with did and negative forms are made with did not.

Since, we are talking about an action which has happened in the past, we will be using simple past tense. The verb here is "laugh" thus the simple past tense is laughed

QUESTION: 4

It was hard work carrying the bags. They _____ very heavy. (be)


Solution:

It was hard work carrying the bags. They were very heavy.

IInd form of verb will used as the sentence is in paste tense.

QUESTION: 5

Mozart  ______ more than 600 pieces of music. (write)


Solution:

Mozart wrote more than 600 pieces of music.
 

QUESTION: 6

We _______ David in town a few days ago.(see)


Solution:

The past form of see is saw.
We saw David in town a few days ago

QUESTION: 7

It was cold, so I _____________ the window.(shut)


Solution:

(+) S + VERB 2 + O
I SHUT the window. (shut)

QUESTION: 8

I ___________ to the cinema three times last week.(go)


Solution:

The sentence is simple past tense, so we will use the 2nd form of the verb. 

Forms of the verb: go   went    gone

QUESTION: 9

The police ___________ me on my way home last night.(stop)


Solution:

The sentence is in past tense as there is a time signal 'last night'. Thus, the precise answer is past verb (verb 2).

QUESTION: 10

The window was open and a bird ___________ into the room.(fly)


Solution:

As the sentence is in past tense, so we will use 2nd form of verb.

QUESTION: 11

Complete the sentences, put the verb into the correct form, positive or negative. (simple past tense) 

 

Q. It was rainy, so I ______ off my white dress. (take)


Solution:

The sentence is in the simple past tense, so we will use 2nd form of verb. Hence, took is the correct.