Test 1: The Sound Of Music


15 Questions MCQ Test English Class 9 | Test 1: The Sound Of Music


Description
This mock test of Test 1: The Sound Of Music for Class 9 helps you for every Class 9 entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Class 9 Test 1: The Sound Of Music (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test 1: The Sound Of Music quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 9 students definitely take this Test 1: The Sound Of Music exercise for a better result in the exam. You can find other Test 1: The Sound Of Music extra questions, long questions & short questions for Class 9 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

What was wrong with Evelyn? 

Solution:

Evelyn lost her power of hearing due to gradual nerve damage. At the age of 8 it was noticed and then at the age of 11 it was confirmed that Evelyn had lost her hearing ability.

QUESTION: 2

Evelyn learned music from 

Solution:

Evelyn learned music from Royal Academy of music in London. She joined the academy at the age of 17

QUESTION: 3

Why did the crowd jostle at the station? 

Solution:

There was a jostle at the station to get position for the train because it was a busy route and many people were going from the station to somewhere else.

QUESTION: 4

How old was Evelyn when she went to Royal Academy of Music?

Solution:

Evelyn was seventeen years old when she went to the Royal Academy of Music in London. 

Her deafness was first noticed by her mother when Evelyn was eight years old.

QUESTION: 5

How did Evelyn Glennie become deaf?

Solution:

Through a gradual process
Evelyn lost her power of hearing due to gradual nerve damage. At the age of 8 it was noticed and then at the age of 11 it was confirmed that Evelyn had lost her hearing ability.

QUESTION: 6

At what age did she become fully deaf? 

Solution:
QUESTION: 7

What did Evelyn’s parents conceal about her from her teachers and friends?

Solution:
QUESTION: 8

What did the headmistress advise Evelyn’s parents?

Solution:

Evelyn's school's headmistress urged her parents to take her to a specialist because she had a hearing problem. 2. At the age of eleven the symptoms of deafness were noticed in Evelyn.

QUESTION: 9

What was Evelyn not going to give up?

Solution:

All the options are correct

QUESTION: 10

What did she notice a girl playing one day?

Solution:

One day she noticed a girl playing the xylophone and decided that she wanted to play it too.

QUESTION: 11

Who was Ron Forbes?

Solution:

She was the music teacher of her school

QUESTION: 12

What did Ron Forbes ask Evelyn to hear the music with?

Solution:

She asked Evelyn to hear the music with her whole body.

QUESTION: 13

What was her performance at the Royal Academy of Music?

Solution:

Evelyn scored one of the highest marks in the academy.

QUESTION: 14

Evelyn was a______girl.

Solution:

Scottish

QUESTION: 15

Which award was given to Evelyn in 1991? 

Solution:

Evelyn won the Royal Philharmonic Society's prestigious Soloist of the Year Award in 1991.

Related tests