Test: A Tale Of Two Birds - 1


15 Questions MCQ Test English (A Pact with the Sun) Class 6 | Test: A Tale Of Two Birds - 1


Description
This mock test of Test: A Tale Of Two Birds - 1 for Class 6 helps you for every Class 6 entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Class 6 Test: A Tale Of Two Birds - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: A Tale Of Two Birds - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 6 students definitely take this Test: A Tale Of Two Birds - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: A Tale Of Two Birds - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 6 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The mother bird was killed ___________.

Solution: The mother bird was killed in a big storm.
QUESTION: 2

Where did the mother bird and the newborn babies live?

Solution: The mother bird and the newborn babies lived in a forest.
QUESTION: 3

Why did the king come to the forest?

Solution: The king came to the forest for hunting as he saw a deer.
QUESTION: 4

Who lived in a cave?

Solution: The cave was inhabited by the robbers.
QUESTION: 5

One bird landed near the cave of robbers while the second bird landed near_____

Solution: The other bird landed near the Rishi’s ashram.
QUESTION: 6

Who took care of her little birds day and night?

Solution: The mother bird took care of her little baby birds day and night.
QUESTION: 7

The mother bird ________.

Solution: The mother bird was killed in a storm. A big, heavy branch hit the nest and it fell and the mother bird died.
QUESTION: 8

‘One is known by the company one keeps ‘ Who said these words?

Solution: The holy man said these lines “After all, One is known by the company one keeps”. The holy man here refers to Rishi.
QUESTION: 9

The two babies grew up

Solution: The two birds were separated by the storm and grew up in different places. One with the Rishi and the other with the robbers.
QUESTION: 10

Who welcomes the king?

Solution: The bird living in the Rishi’s ashram welcomed the king and said him to get some cold water for himself from inside.
QUESTION: 11

What is the meaning of ‘Blew down’?

Solution: ‘blew down’ means to flatter.
QUESTION: 12

The king first saw which of the two birds?

Solution: The king went deep into the forest and took shelter under a tree, there he saw a bird whispering who lived near a cave.
QUESTION: 13

Why was the king afraid after listening to the first bird?

Solution: The king was afraid after listening to the bird because he talks like robbers.
QUESTION: 14

Who told the story of the two birds to the king?

Solution: The rishi told the king the story of the two birds.
QUESTION: 15

Who said “Quick! Hurry up, come and take all his jewels and his horse”?

Solution:

The wicked brown bird said these lines “Quick! Hurry up, come and take all his jewels and his horse”

Related tests