Test: Adverb


10 Questions MCQ Test Class 8 English by VP Classes | Test: Adverb


Description
This mock test of Test: Adverb for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: Adverb (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Adverb quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: Adverb exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Adverb extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which kind of adverb is the word in capitals? -

"When he knocked on the door, he was asked to come INSIDE."

Solution:

The adverb answers the question 'WHERE was he asked to come?' and hence INSIDE is an adverb of Place

QUESTION: 2

Which kind of adverb is the word in capitals? -

"Arvind coughed LOUDLY to attract attention."

Solution:

The adverb answers the question 'HOW did he cough?' and hence LOUDLY is an adverb of Manner

QUESTION: 3

Which kind of adverb is the word in capitals? -

"When the child cried, the mother took the child OUTSIDE."

Solution:

The adverb answers the question 'WHERE did the mother take the child?" and hence OUTSIDE is an adverb of place

QUESTION: 4

Which kind of adverb is the word in capitals? -

"The boy ate the chocolates GREEDILY."

Solution:

The adverb answers the question 'HOW did the boy eat the chocolates?' and hence Greedily is an adverb of manner

QUESTION: 5

Which kind of adverb is the word in capitals? -

"He is so gentle that he NEVER shoots at animals."

Solution:

The adverb answers the question 'WHEN does he shoot at animals?' and hence NEVER is an adverb of Time/Frequency

QUESTION: 6

Which kind of adverb is the word in capitals? -

"Mothers look GENTLY at their babies."

Solution:

The adverb answers the question 'HOW did the boy eat the chocolates?' and hence Greedily is an adverb of manner

QUESTION: 7

Which kind of adverb is the word in capitals? -

"He was so angry that he HARDLY noticed what she was saying."

Solution:

The adverb answers the question 'HOW WELL did he notice what she was saying?' and hence HARDLY is an adverb of Degree

QUESTION: 8

Which kind of adverb is the word in capitals? -

"She received an invitation to attend a function and she is QUITE sure she will attend."

Solution:

The adverb answers the question 'HOW will she respond to the invitation?' and hence QUITE is an adverb of Degree

QUESTION: 9

Which kind of adverb is the word in capitals? -

"The airline passengers were COMPLETELY exhausted after their long flight."

Solution:

The adverb answers the question 'HOW exhausted were the passengers?' and hence COMPLETELY is an adverb of Degree

QUESTION: 10

Which kind of adverb is the word in capitals? -

"The watchman FREQUENTLY makes a round of the office building."

Solution:

The adverb answers the question 'HOW often does the watchman go round the building'? and hence FREQUENTLY is an adverb of Time/Frequency

Similar Content

Related tests