Test: Air Around Us- 1


10 Questions MCQ Test Science for Class 1 | Test: Air Around Us- 1


Description
This mock test of Test: Air Around Us- 1 for Class 1 helps you for every Class 1 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 1 Test: Air Around Us- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Air Around Us- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 1 students definitely take this Test: Air Around Us- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Air Around Us- 1 extra questions, long questions & short questions for Class 1 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Moving air is called

Solution:
  • Air is constantly moving around the earth. This moving air is called wind.

QUESTION: 2

________ use air to produce energy

Solution:
  • Wind turbines use wind to make electricity.
  • The wind turns the blades of the wind turbine, spinning a shaft.

QUESTION: 3

Gentle air is called

Solution:

Gentle air is called breeze.

QUESTION: 4

When air moves strongly, it is called

Solution:
  • Moving air is called wind.
  • Storm: Fast and strong moving wind is called storm.

QUESTION: 5

Dirty air is called ________ air

Solution:
  • When ozone forms air pollution, it's also called smog.
  • Some air pollutants are poisonous.
QUESTION: 6

Polluted air is _______ for us

Solution:

The health effects of air pollution are serious: one-third of deaths from stroke, lung cancer and heart disease are due to air pollution.

QUESTION: 7

We cannot _______ air

Solution:

We cannot see air because air looks invisible and it sends very little color to our eyes. 

QUESTION: 8

Very hot winds that blow in summer is called

Solution:

Hot and dry winds known as loo blow during the summer days.

QUESTION: 9

_______ makes the air dirty

Solution:

The burning of fossil fuels (Smog) is one of the main causes of air pollution.

QUESTION: 10

We need _______ to burn things

Solution:
  • There must be Fuel to burn.
  • There must be Air to supply oxygen.

Similar Content

Related tests