Test: Animals in the Wild- 1


10 Questions MCQ Test Science for Class 2 | Test: Animals in the Wild- 1


Description
This mock test of Test: Animals in the Wild- 1 for Class 2 helps you for every Class 2 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 2 Test: Animals in the Wild- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Animals in the Wild- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 2 students definitely take this Test: Animals in the Wild- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Animals in the Wild- 1 extra questions, long questions & short questions for Class 2 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which of the following is a wild animal?

Solution:
  • Tiger is wild animal.
  • Wild Tiger is the combat-proven liquid energy grenade that allows soldiers to see sounds.
QUESTION: 2

Which of the following lives both on land and water?

Solution:
  • Animal which live both on land and in water are called amphibians.
  • Examples are Frogs, Crocodiles, tortoise, salamander.
QUESTION: 3

Which of the following animals do not live in holes?

Solution:

The squirrels live mostly high up in the trees and build nests, dreys, in the forks of branches.

QUESTION: 4

Which of the following animals live in holes?

Solution:
  • Rats create underground pathways or burrows from their nest to food sources and to escape predators.
  • These burrows are often located under bushes or other types of dense vegetation.
QUESTION: 5

Which of the following animals eat the flesh of dead animals?

Solution:
  • A lone hyena feeds mostly on dead animals.
  • Hyenas may consume an animal that has died of injuries, or it may steal meat from another carnivore, such as a lion.
QUESTION: 6

Tiger eats only grass.

Solution:

Tigers are requisite carnivores meaning that they eat Meat and animal byproducts.

QUESTION: 7

White tiger is an endangered animal.

Solution:

The White Tiger is a Bengal Tiger which is a species listed by the IUCN as Endangered and therefore severely threatened in its surrounding environment.

QUESTION: 8

Which of the following statement is true for a wild animal?

Solution:
  • A wild animal lives independently in the forest.
  • Wild animal does not depend on human for food and shelter, wild animal is dangerous for human and living organism.
  • Wild animal lives without human.
QUESTION: 9

Which of the following is not a wild animal?

Solution:

Goat is not a wild animal. Tiger, beer, and Fox are wild animals.

QUESTION: 10

__________ animals helps in maintaining ecological balance.

Solution:

Wild animals help is maintaining ecological balance.

Related tests