Test: Bholi - 1


10 Questions MCQ Test English Class 10 | Test: Bholi - 1


Description
This mock test of Test: Bholi - 1 for Class 10 helps you for every Class 10 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 10 Test: Bholi - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Bholi - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 10 students definitely take this Test: Bholi - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Bholi - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 10 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

What was Bholi’s real name?

Solution:

the main character of a story is a very simple girl named Bholi her real name is Sulekha.

QUESTION: 2

What was the name of Bholi’s father?

Solution:

Bholi is the fourth daughter of Ramlal. 

QUESTION: 3

How many daughters did Ramlal have?

Solution:

According to the story Bholi, Ramlal had four daughters.

QUESTION: 4

Which post did Ramlal hold in the village?

Solution:

According to the story , Bholi's father Ramlal was a numberdaar

QUESTION: 5

How many children did Ramlal have?

Solution:

Ramlal had four daughters and three sons as per the story.

QUESTION: 6

What was wrong with Sulekha?

Solution:

Sulekha had all of these problems as depicted in the story.

QUESTION: 7

At what age did Bholi begin to speak?

Solution:

She started speaking at the age of five years but she stammered. So everyone called her Bholi.

QUESTION: 8

Who was Ramlal’s eldest daughter?

Solution:

Of his daughters Radha was the eldest. She had been married. The second daughter was Mangla.

QUESTION: 9

Why did Tehsildar come to Ramlal’s village?

Solution:

The Tehsildar came to Ramlal’s village to perform the opening ceremony of a primary school for girls. Ramlal was the Numberdar of the village. So, the Tehsildar asked him to set an example before the village by sending his daughters to school.

QUESTION: 10

Ramlal was the ………….official of the village.

Solution:

Ramlal was the revenue officer of the village. So, the Tehsildar asked him to set an example before the village by sending his daughters to school.

Similar Content

Related tests