Test: Bones, Muscles and Postures- 1


10 Questions MCQ Test Science for Class 2 | Test: Bones, Muscles and Postures- 1


Description
This mock test of Test: Bones, Muscles and Postures- 1 for Class 2 helps you for every Class 2 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 2 Test: Bones, Muscles and Postures- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Bones, Muscles and Postures- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 2 students definitely take this Test: Bones, Muscles and Postures- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Bones, Muscles and Postures- 1 extra questions, long questions & short questions for Class 2 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which of the following is not a sense organ?

Solution:

Hair is not a sense organ.

QUESTION: 2

The _____ system helps us to take air from outside.

Solution:

The respiratory system helps us to take air from outside.

QUESTION: 3

Which of the following make muscular system?

Solution:

Muscles make muscular system.

QUESTION: 4

Which of the following body parts is called 'storehouse of knowledge'.

Solution:

Brain is the store house of knowledge.

QUESTION: 5

​Which of the following organ of body is protected by skull?

Solution:

Brain is protected by skull.

QUESTION: 6

Which of the following organs is located in chest?

Solution:

Lungs are present in chest.

QUESTION: 7

Which of the following organs is not present in our body in pair?

Solution:

Tongue is not present in pairs.

QUESTION: 8

Select the odd one out

Solution:

Mouth, large intestine and liver are parts of digestive system.

QUESTION: 9

How many bones are present in our body?

Solution:

There are 206 bones in our body.

QUESTION: 10

If you have taken a shower, which organ of your body part is wet?

Solution:

Lungs and muscles are inside the body so they do not get wet.

Related tests