Test: Classification- 11


25 Questions MCQ Test Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI) | Test: Classification- 11


Description
This mock test of Test: Classification- 11 for CAT helps you for every CAT entrance exam. This contains 25 Multiple Choice Questions for CAT Test: Classification- 11 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Classification- 11 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CAT students definitely take this Test: Classification- 11 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Classification- 11 extra questions, long questions & short questions for CAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Trivial describe the physical size of objects.

QUESTION: 2

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Hydrazine are pesticides, while Hydrazine is a rocket fuel.

QUESTION: 3

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Whale belong to the family of fishes, while whale is a mammal.

QUESTION: 4

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Trypsin are chemical names of vitamins, while trypsin is an enzyme.

QUESTION: 5

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

Television is the only audio-visual appliance; the rest produce only sound.

QUESTION: 6

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Again denote certain period of time.

QUESTION: 7

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Disco are folk dances.

QUESTION: 8

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Leopard are found in polar regions.

QUESTION: 9

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Knight are religious persons, while knight is a warrior.

QUESTION: 10

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Cool denote uncomfortable weather conditions.

QUESTION: 11

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Vega are constellations, while Vega is a star.

QUESTION: 12

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Ebony are coniferous trees, while ebony is an evergreen tree.

QUESTION: 13

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Cretinism are deficiency diseases, while Cretinism is a hormonal disease.

QUESTION: 14

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Sutlej are dams, while Sutlej is a river.

QUESTION: 15

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Jowar are pulses, while jowar is a millet.

QUESTION: 16

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Diplomacy are forms of administration.

QUESTION: 17

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Oats are weeds.

QUESTION: 18

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Taxi are pulled by living beings.

QUESTION: 19

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except S. Radhakrishnan were the Prime Ministers of India.

QUESTION: 20

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Potato can be eaten raw.

QUESTION: 21

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Rival are related with some sort of companionship.

QUESTION: 22

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Appollo are names of nuclear reactors in India.

QUESTION: 23

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Nylon are natural fibres, while nylon is a synthetic fibre.

QUESTION: 24

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Pakistan are cities, while Pakistan is a country.

QUESTION: 25

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Leh are capitals of Indian states, while Leh is a hill station.