Test: Clothes We Wear- 1


10 Questions MCQ Test Social Science for Class 1 | Test: Clothes We Wear- 1


Description
This mock test of Test: Clothes We Wear- 1 for Class 1 helps you for every Class 1 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 1 Test: Clothes We Wear- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Clothes We Wear- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 1 students definitely take this Test: Clothes We Wear- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Clothes We Wear- 1 extra questions, long questions & short questions for Class 1 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which of the following clothes we wear in summer?

Solution:

  • During summer, we normally wear light coloured cotton clothes.
  • We sweat a lot in the summer. Cotton is a good absorber of water.
  • Thus, it absorbs sweat from our body and exposes the sweat to the atmosphere, making its evaporation faster.
QUESTION: 2

Clothes protect us from
I. Heat
II. Cold
III. Diseases
Select your answer from the following choices:

Solution:

  • Clothes protect us from dust and harmful sunrays.
  • It also protects us from natural heat, cold, dust and germs, natural calamities such as rain, snow, etc.
QUESTION: 3

We get clothes from:

Solution:
  • The fibres of some fabrics such as cotton, jute, silk and wool are obtained from plants and animals.
  • These are called natural fibres. Cotton and jute are examples of fibres obtained from plants.
  • Wool and silk fibres are obtained from animals.
QUESTION: 4

What do you wear while going to school?

Solution:

  • The basic school uniform usually consists of pants or shorts that are paired with a dress shirt, but you may also have the option of a blazer, a vest, or a sweater that can be worn over your shirt.

 

QUESTION: 5

_____ protects us from rain.

Solution:

  • A raincoat or slicker is a waterproof or water-resistant coat worn to protect the body from rain.
QUESTION: 6

Summer clothes keeps us:

Solution:
  • The heat energy from the body is absorbed leaving the body cool.
  • Cotton being a good absorber of water helps in absorbing sweat exposing to the atmosphere for easy evaporation.
  • To absorb sweat,to make us feel cool and let the air pass we were cotton clothes in summer.
QUESTION: 7

Wear woollen clothes in:

Solution:
  • Woolen clothes have fine pores filled with air.
  • Wool and air both are bad conductors of heat.
  • Therefore in winter, we wear woolen clothes as they check the conduction of heat from the body to the surroundings and thus keeps the body warm.
QUESTION: 8

____ keeps the body of a polar bear warm.

Solution:

  • Polar bears have white fur so that they can camouflage into their environment.
  • Their coat is so well camouflaged in Arctic environments that it can sometimes pass as a snow drift.
QUESTION: 9

______ is obtained from sheep.

Solution:
  • Wool comes from sheep, goat, yak and some other animals.
  • These wool-yielding animals bear hair on their body because hair keeps these animals warm and wool is derived from these hairy fibres.
QUESTION: 10

We wear ____ to protect our feet.

Solution:
  • Socks are important for the overall health of your feet.
  • Not only do socks absorb moisture, but they are also used to help prevent rubbing of shoes on the bare foot.
  • Socks can also provide cushioning to pad the feet and help keep them warm.

Similar Content

Related tests