Test: Completing Statements- 1


10 Questions MCQ Test Verbal Aptitude Basics Duplicated | Test: Completing Statements- 1


Description
This mock test of Test: Completing Statements- 1 for CAT helps you for every CAT entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for CAT Test: Completing Statements- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Completing Statements- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CAT students definitely take this Test: Completing Statements- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Completing Statements- 1 extra questions, long questions & short questions for CAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Direction:
In each question, an incomplete statement (Stem) followed by fillers is given. Pick out the best one which can complete incomplete stem correctly and meaningfully.
Q. Despite his best efforts to conceal his anger _______________.

Solution:

Despite his best efforts to conceal his anger people came to know that he was annoyed.

QUESTION: 2

Even if it rains I shall come means _______________.

Solution:

Even if it rains I shall come means I will certainly come whether it rains or not.

QUESTION: 3

His appearance is unsmiling but _______________.

Solution:

His appearance is unsmiling but his heart is full of compassion for others.

QUESTION: 4

She never visits any zoo because she is a strong opponent of the idea of _______________.

Solution:

She never visits any zoo because she is a strong opponent of the idea of holding the animals in captivity for our joy.

QUESTION: 5

I felt somewhat more relaxed _______________.

Solution:

I felt somewhat more relaxed and tension-free as compared to earlier.

QUESTION: 6

It is not easy to remain tranquil when those around you _______________.

Solution:

It is not easy to remain tranquil when those around you are losing their heads.

QUESTION: 7

"The food in this hotel is no match to what we were served at late hours in Hotel Kohinoor " means _______________.

Solution:
  • From the given statement, it refers the meaning that the food provided in this hotel is not good and it didn't match with the food which we were eating in the Kohinoor hotel at the late hours.
  • So, the correct meaning of the given is "Hotel Kohinoor served us good quality food than what we get here".
QUESTION: 8

Although initial investigations pointed towards him _______________.

Solution:
  • The sentence begins with ‘although’ implying a contrast and talks of what the initial investigation revealed. The blank must therefore be about what subsequent events showed or proved.
  • Option (d) "the subsequent events proved that he was innocent" is the correct choice.
QUESTION: 9

The weather outside was extremely pleasant and hence we decided to _______________.

Solution:

The weather outside was extremely pleasant and hence we decided to enjoy a morning ride in the open.

QUESTION: 10

"It is an uphill task but you will have to do it" means _______________.

Solution:

"It is an uphill task but you will have to do it" means it is a very difficult task but you have to do it.