Test: Cookies


Test Description

10 Questions MCQ Test Computer Networks | Test: Cookies

Test: Cookies for Computer Science Engineering (CSE) 2022 is part of Computer Networks preparation. The Test: Cookies questions and answers have been prepared according to the Computer Science Engineering (CSE) exam syllabus.The Test: Cookies MCQs are made for Computer Science Engineering (CSE) 2022 Exam. Find important definitions, questions, notes, meanings, examples, exercises, MCQs and online tests for Test: Cookies below.
Solutions of Test: Cookies questions in English are available as part of our Computer Networks for Computer Science Engineering (CSE) & Test: Cookies solutions in Hindi for Computer Networks course. Download more important topics, notes, lectures and mock test series for Computer Science Engineering (CSE) Exam by signing up for free. Attempt Test: Cookies | 10 questions in 10 minutes | Mock test for Computer Science Engineering (CSE) preparation | Free important questions MCQ to study Computer Networks for Computer Science Engineering (CSE) Exam | Download free PDF with solutions
1 Crore+ students have signed up on EduRev. Have you?
Test: Cookies - Question 1

Cookies were originally designed for

Detailed Solution for Test: Cookies - Question 1

Answer: b
Explanation: Cookies were originally designed for server side programming, and at the lowest level, they are implemented as an extension to the HTTP protocol.

Test: Cookies - Question 2

The Cookie manipulation is done using which property?

Detailed Solution for Test: Cookies - Question 2

Answer: a
Explanation: There are no methods involved: cookies are queried, set, and deleted by reading and Writing the cookie property of the Document object using specially formatted strings.

Test: Cookies - Question 3

Which of the following explains Cookies nature?

Detailed Solution for Test: Cookies - Question 3

Answer: d
Explanation: Cookies are transient by default; the values they store last for the duration of the web browser session but are lost when the user exits the browser.

Test: Cookies - Question 4

Which attribute is used to extend the lifetime of a cookie?

Detailed Solution for Test: Cookies - Question 4

Answer: c
Explanation: If you want a cookie to last beyond a single browsing session, you must tell the browser how long (in seconds) you would like it to retain the cookie by specifying a manage
attribute. If you specify a lifetime, the browser will store cookies in a file and delete them only once they expire.

Test: Cookies - Question 5

Which of the following defines the Cookie visibility?

Detailed Solution for Test: Cookies - Question 5

Answer: d
Explanation: Cookie visibility is scoped by document origin as local Storage and session Storage are, and also by document path.

Test: Cookies - Question 6

Which of the following can be used to configure the scope of the Cookie visibility?

Detailed Solution for Test: Cookies - Question 6

Answer: d
Explanation: The Cookie visibility scope is configurable through cookie attributes path and domain.

Test: Cookies - Question 7

How can you set a Cookie visibility scope to local Storage?

Detailed Solution for Test: Cookies - Question 7

Answer: a
Explanation: Setting the path of a cookie to “/” gives scoping like that of localStorage and also specifies that the browser must transmit the cookie name and value to the server whenever it requests any web page on the site.

Test: Cookies - Question 8

 Which of the following is a Boolean cookie attribute?

Detailed Solution for Test: Cookies - Question 8

Answer: b
Explanation: The final cookie attribute is a boolean attribute named secure that specifies how cookie values are transmitted over the network. By default, cookies are insecure, which means that they are transmitted over a normal, insecure HTTP connection. If a cookie is marked secure, however, it is transmitted only when the browser and server are connected via HTTPS or another secure protocol.

Test: Cookies - Question 9

Which of the following function is used as a consequence of not including semicolons,Commas or whitespace in the Cookie value?

Detailed Solution for Test: Cookies - Question 9

Answer: a
Explanation: Cookie values cannot include semicolons, commas, or whitespace. For this reason, you may want to use the core JavaScript global function encodeURIComponent() to encode the value before storing it in the cookie.

Test: Cookies - Question 10

What is the constraint on the data per cookie?

Detailed Solution for Test: Cookies - Question 10

Answer: c
Explanation: Each cookie can hold upto only 4 KB. In practice, browsers allow many more than 300 cookies total, but the 4 KB size limit may still be enforced by some.

12 videos|72 docs|53 tests
Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code
Information about Test: Cookies Page
In this test you can find the Exam questions for Test: Cookies solved & explained in the simplest way possible. Besides giving Questions and answers for Test: Cookies, EduRev gives you an ample number of Online tests for practice