Test: Directing


10 Questions MCQ Test Test : business studies 12th | Test: Directing


Description
This mock test of Test: Directing for Commerce helps you for every Commerce entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Commerce Test: Directing (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Directing quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Commerce students definitely take this Test: Directing exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Directing extra questions, long questions & short questions for Commerce on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which one of the following is not an element of direction

Solution:

Delegation

QUESTION: 2

The motivation theory which classify need in hierarchical order is  developed by


Solution:

QUESTION: 3

Which of the following is a financial incentive ?

Solution:

Stock incentives

QUESTION: 4

Which of the following is not an element of communication process

Solution:

Communication

QUESTION: 5

Grapevine is

Solution:

Informal communication

QUESTION: 6

Status comes under the following type of barriers

Solution:

Organisational barrier

QUESTION: 7

The software which promoted by Narayan Murthy is  :


Solution:

Infosys

Infosys Limited is an Indian multinational corporation that provides business consulting, information technology and outsourcing services. It has its headquarters in Bangalore, Karnataka, India.

QUESTION: 8

The highest level need in the need of Abraham Maslow


Solution:

Self actualisation need

Self-actualisation needs refer to the realisation of a person's potential, self-fulfillment, seeking personal growth and peak experiences. Maslow (1943) describes this level as the desire to accomplish everything that one can, to become the most that one can be.

QUESTION: 9

The process of converting the message into communication symbol is known as


Solution:

Encoding

Encoding is the process of converting data from one form to another. While "encoding" can be used as a verb, it is often used as a noun, and refers to a specific type of encoded data. There are several types of encoding, including image encoding, audio and video encoding, and character encoding.

*Multiple options can be correct
QUESTION: 10

The communication network in which all sub coordinates under a supervisor communicate through supervisor only is :

Solution:

Wheel

Related tests